Nu är det ju officiellt att The Hobbit , eller Bilbo – En Hobbits äventyr som filmen inte kommer att heta, blir tre filmer istället för “bara” två. Den tredje filmen har nu fått ett namn och premiärdatum. Den tredje filmen får det namn som den andra hade: The Hobbit: There And Back Again. Om den får behålla samma namn som den svenska versionen skulle heta är oklart, men med största sannolikhet blir det Hobbit: Bort och hem igen, som tvåan har hetat tills nu. Och den andra filmen blir The Hobbit: The Desolation of Smaug. Vad den får heta på svenska får vi väl se, men eftersom jag vet hur måna svenska översättare är att skapa enkla, banala och barnanpassade svenska filmtitlar brukar vara gissar att titeln varken kommer att innehålla “Smaug” eller “desolation”.

Det blir för övrigt en hel del gamla återseenden från LOTR. Jag såg att den gamle Dracula-veteranen Christopher Lees återupptar sin roll som Sauruman. Han fyllde 90 år tidigare i år. Still going strong och ytterligare en film inplanerad efter Frankenweenie. Det blir Night Train to Lisbon. Sånt tycker vi om, veteraner som aldrig ger sig.

Läs mer:

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print