Fansajten TheOneRing.net har enligt egen utsago skickat ut en spion för att få tag på fakta om den kommande filmen. Denne spion har lyckats lägga händerna på ett hemligt dokument, eller tja, något slags “castingdokument” som dom beskriver det.

Jag skulle tro att, om det är sant, så gäller det en rätt vanlig form av karaktärsbeskrivning som skådespelaren ska kunna ha som stöd med uppbyggnaden av karaktären.  Och tydligen handlar det om Bilbo. Bland annat så finns just en karaktärsbeskrivning av Bilbo:

“Bilbo is described as ‘charming . . . is renowned for his dry and quirky sense of humor. There is an appealing vulnerability about him'”

TheOneRing påpekar att detta är egenskaper som passar in på just Martin Freeman som förmodligen erhåller rollen som Bilbo.

Men vad mer beskrivs då i dokumentet? Jo, enligt sajten skall det stå: “Although … he doesn’t have huge courage he does become, particularly in the last battle, very brave.” TheOneRing menar att Peter Jackson förmodligen kommer att ändra lite i Tolkiens roman. I boken var ju Bilbo i stort sett utslagen och osynlig under slutstriden. Men Jackson Kan ge Bilbo en mer aktiv roll i filmen och alltså porträttera en modigare och mer deltagande karaktär.

Vi är ju i och för sig redan medveten att Jackson kan göra en del förändringar. Det skedde ju i LOTR. Men å andra sidan är inte Bilbo samma mastodontverk och kommer ändå att delas upp i två filmer. Nå, vad tycker du, skulle du vilja se en modigare Bolbo eller hoppas du att filmen kommer att ligga så nära boken som möjligt?

Filmen skall ha premiär 2013. Inspelningarna verkar äntligen få greenlight. Förmodligen påbörjas man spela in The Hobbit i början av nästa år.

Läs själv vad TheOneRing har att rapportera

Läs Mer:

Martin Freeman klar som Bilbo i The Hobbit …!?

The Hobbit – Sylvester McCoy i förhandlingar om roll

The Hobbit får premiär 2013

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print