Kort update om The Hobbit: En liten gnutta ljus finns faktiskt för de som fortfarande går och hoppas på en filmatisering av The Hobbit. Sylvester McCoy som också spelat DR. Who är i förhandlingar om en roll i filmen.

McCoy säger till den skotska tidningen Argyllshire Standard:  “We’re currently in negotiations – there are two of us under consideration. It’s not the Bilbo role, but could be bigger.”

Hmm, det enda vi får veta är att det inte är Bilbo. Slashfilm menar att rykten redan läckt ut och att dessa pekar på just rollen som Bilbo. Filmsajten påpekar dock att McCoy är lite gammal för rollen. Så vilken roll kan vara större?

TheOneRing har säger sig ha hört att Radagast den brune skall få en större roll än i boken och spekulerar om denne tredje största trollkarlen i Tolkiens värld. I boken The Hobbit nämns han bara, men är inte med personligen. Även om Peter Jackson säkert kommer att ta sig friheter så tvivlar jag att den rollen skulle kunna bli “större än Bilbo”. Eller kan Ian McKellen ha givit upp på samma sätt som El Toro? Hmm, nej, det hoppas vi naturligtvis inte.

För den som inte vet så är alltså den trollkarl som TheOneRing spekulerar om, eller Radagast den brune, den tredje kraftfullaste efter Saruman och Gandalf. I Tolkiens värld finns fem trollkarlar och kvar efter de tre är två som innehar färgen blått. Radagast kan styra över växter och djur  och är  i Härskarringen också den som bistår Saruman med fåglar i tron om att dessa skall användas för att spionera på Sauron.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print