Kan en uppföljare vara lika bra eller till och med bräcka en ikonisk, banbrytande film? Varför inte? Här listas hela 20 stycken åsikter om vilka uppföljare som FM anser är bäst. 

20) Batman Returns

Batman Returns (1992)
Directed by Tim Burton
Shown: Michelle Pfeiffer (as Catwoman), Michael Keaton (as Batman)

Egentligen är min end kritik av Burtons Batman-uppföljare att den handlar så lite om Batman/Bruce Wayne. Hela filmen är tillägnad seriefigurs-färgstarka karaktärer som tar all plats från bleka Wayne.

19) X-Men 2

X-Men var en riktigt tung, välgjord superhjältefilm. Tvåan är ännu bättre.

18) Dawn of the Dead

Night of The Living Dead, en av världens mest banbrytande och ikoniska skräckklassiker, fick en helt och hållet värdig uppföljare i och med denna zombiefest.

17) Airplane II

Kan man hålla tempot och samma nivå som en av världens bästa och mest roliga komediklassiker? Ja, nästan i alla fall.

16) Superman 2

Andra stålmannen-filmen är packad mer serietidningsinspirerade överdrifter, överspel, men samtidighet är den överraskande bra berättad och ack så underhållande. Och tack och lov tätare och mindre långsam än originalet.

15) The Color of Money

Scorsese gjorde en lös uppföljare av klassikern The Hustler där man ser Paul Newman i huvudrollen. Den här med Tom Cruise som ung lurendrejare är inte lika bra, men fortfarande en mycket kompetent och sevärd film.

14) The Four Musketeers

De tre musketörerna, Richard Lesters äventyrsskröna fick flera uppföljare. De tre första filmerna är alla bra. Tvåan är minst lika bra som originalet om inte bättre och ännu mera underhållande.
Passa på och beställ filmen från Ginza medan den finns kvar.

13) Addams Family Values

Familjen Addams-uppföljaren var ingen hit, men själv tycker jag att den här är bra mycket bättre. Karaktärerna fördjupas och Wednesday fullkomligt briljerar. Wow.

12) Indiana Jones and the Last Crusade

Första filmen är en ikonisk film som visade hur en äventyrsfilm skulle göras. Andra filmen var också stark. Men i tredje filmen visade Spielberg hur mycket spänning, action och underhållning man faktiskt kan packa ihop i en och samma film och fortfarande hålla tråden med en bra handling.

11) French Connection 2

French Connection var en bra snutfilm. Men tvåan var bättre och en mycket mer personlig film som krävde mycket mer av Gene Hackmans skådespelarkapacitet.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print