FilmMedia.se – Introduktion

FilmMedia.se presenterar de färskaste filmnyheterna, personliga funderingar om film och media samt serverar en god portion samhälls- och mediakritik. Målet med FilmMedia är alltså en underhållande film- och mediablogg, men med både humor och djup.

Filmmedia startades av David Roth-Lindberg i augusti 2009 med adressen “filmmedia.wordpress.com”, men fr. o. m. aug 2010, alltså ett år senare, ligger bloggen på eget webbutrymme med eget domännamn. I november 2011 knöts Sara Bergmark Elfgren och Gustav Baconcini till bloggen. Gensvaret har varit stort och Filmmedia nådde snabbt topplaceringar på de största blogglistorna. Se statistik här från första året: .

Vi som skriver i bloggen:

David Roth-Lindberg

David är Filmmedias skapare och chefredaktör, en film- och mediapedagog med både praktisk och teoretisk filmutbildning. David har undervisat om bl.a. asiatisk film och om montageteori, men även om Kina. Han har arrangerat mediarelaterade kurser och utbildningar, bl.a. för Stockholms Filmskola och mediainstitutet IKM. David jobbar numera med sökmotoroptimering och marknadsföring som egen företagare, samt hjälper företag med Kina-relaterade affärer. Ett av de senaste sido-projekten är Sweden Tourism, en online guidebok om Sverige fast på engelska.
TIPS: Läs intervju med David i Classier Corn

Tidigare medhjälpare:

Åsa Stjernfeldt

Åsa är i grunden en litteraturvetare med ett stort intresse för språk och berättelser. Hon driver och arbetar på företaget bokrum.se som lektör och korrekturläsare. Film och TV har alltid varit stora intressen och det kommer säkert att märkas i hennes inlägg att det är science fiction som favoriseras, men hon lovar att försöka få in lite andra genrer också. Här på Filmmedia kommer Åsa framför allt skriva om vad som händer på TV, dela med sig av sina åsikter om film och TV-serier, samt tipsa om nya trailers.

Malin Lundgren

Frilansskribent som älskar att hata Hollywoodfilm. När hon själv väljer film blir det oerhört blandat. Läsåret 2007/2008 läste hon grundkursen i Filmvetenskap på Stockholms Universitet, där hon fick lära sig lite om det mesta inom film från 1895 till idag. Inom TV blir det också mycket drama och komedier. Favoritserierna är Vänner och Dexter.
Malin bloggar även på http://malinmelanom.blogg.se

Gustav Baconcini

Gustav är en filmvetare med förflutet som gitarrist i diverse obskyra indieband. Numera jobbar han på kontor 9 till 5, men försöker ändå hinna med en film om dagen. Han kommer tipsa om dvd-släpp, skriva en och annan recension samt dela med sig av funderingar kring både gamla och nya filmer. Läs även Gustavs egen blogg: Have You Forgotten

Sara Bergmark Elfgren

Sara skrev tidigare här, men har fått för mycket pga av all plötslig berömmelse. är författare och har skrivit en bok (Som hon beskriver som en “Buffy i Sverige, fast utan vampyrer”). Sara har skrivit om film, TV och även lite skvaller. Vi hoppas att hon gästspelar nån gång i framtiden.

Kontakt

Vill du annonsera eller ha kontakt gällande samarbeten m.m.? Kontakta redaktör David Roth-Lindberg genom:

david (at) filmmedia.se

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print