Tyvärr kan man inte göra en “riktig” (301) omdirigering från wordpress.com, vilket gjorde att jag valde en alternativ väg som faktiskt bevarar en del av länkkraften från förra bloggen (Om du inte kan SEO, så behöver du inte bry dig om vad jag menar), men tyvärr inte allt. Men den nya uppförsbacken till den nya bloggen har sina fördelar eftersom jag tydligt kan se hur många som “egentligen” är intresserade av ett inlägg som har legat kvar på min gamla blogg. I skrivande stund har jag några månader och ungefär 150 inlägg kvar att transportera över hit. Jag har precis transporterat över, iallafall hyfsat framgångsrika inlägg, som “” och” Havsvärld i Avatar 2 och en hint om Avatar 3“.

Lite statistik från förra bloggen, filmmedia.wordpress.com:

“Totala visningar”: 117 503 (efter nästan exakt ett år)

Nåja, lite berättar jag inte om. Några hemligheter måste jag få behålla för mig själv, därav “censuren”. Blir du förvånad över att ingen av de bästa inläggen är “listor”, typ “10 bästa dramafilmerna”?

Jag kan säga att den största svagheten med mitt bloggande har varit att jag aldrig riktigt brytt mig om att bygga upp en krets runt sajten, eller brytt mig om kommentarer särskilt mycket. Jag tror också att det bara är ett par av mina vänner som överhuvudtaget vet om mitt bloggande. Andra sajter har ofta en mycket starkare krets av återkommande kommenterare och får mer kommentarer. Men ändå lyckades jag ligga i topp på flera blogglistor under större delen av 2010, från och med april till och med augusti då det totala antalet visningar låg på 18.120 under samma månad.

Här är screenshots:

12 Juli, bloggtoppen. Detta är en måndag. Jag bukade snabbt lägga mig på 2-3 plats och hålla mig kvar på åtminstone 3e plats:

Topblog, första hälften av maj. Siffrorna stämmer inte (det skall vara “unika” besök, men med mycket lågt tilltagna siffror”. Iallafall är siffrorna proportionerliga mellan bloggarna:

Klicka på bilden för större version. Som du ser ligger jag på andra plats före filmstar.se och brukar göra det. I Juli gick också min blogg om filmstar i fråga om totala antalet visningar. Den bloggen har funnits på samma lista mer än ett år längre än min och har ungefär fem ggr fler indexerade sidor. Den består också av fler personersom skriver och uppdateras ofta mellan 4-5 gånger per dag. Jag orkar i regel inte uppdatrera mer än tre gånger per dag.

Hursomhelst vet jag inte om jag kommer att orka lägga ner samma tid på den här bloggen som jag gjort tidigare. Och uppförsbacken att komma tillbaka till tidigare nivåer blir lång och svår.

Men samtidigt under den senaste tiden, och i och med perioden från flytten hit, tycker jag att jag äntligen hittat min egen stil att hålla mig till. Det känns ändå bra att lämna den gamla och nu försöka hålla en genomgående hög nivå och en personlig ton.

Nåväl, där fick  ni lite statistik om min förra blogg och tankar kring mitt bloggande. Kanske du fick reda på en del som du inte redan visste?

Jag kan bara avsluta med att säga att jag är enormt tacksam för dig som läser min blogg regelbundet och har stöttat mig under den senaste perioden! Jag hoppas också att du fortsätter med det. Tack för att du finns!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print