Så, då är det officiellt. Premiäråret för The Hobbit alltså som blir 2013. Warner Bros och IMAX har gått ut med en gemensam pressrelease där de förklarar att de har ingått något slags “partnerskap”, vilket är det bästa ord jag kan komma på att beskriva “förhållandet” i denna perverterade Hollywood-tidsålder. Och, ja, filmbolagen behöver stötta sig mot varandra. Trots mastodontproduktioner och mastodontintäkter är det kris i Hollywood.

Men till The Hobbit, ja, vi förstod att det skulle bli någon gång, typ 2013. Det som kan vara smått oroväckande för fansen är dock att releasen inte nämner någon uppföljare. Det står inte “Hobbit part 1”, och inte heller nämns någon tvåa. Det står bara rätt och slätt – “The Hobbit”. Vi räknar dock med att det blir en tvåa någon gång 2014. Något annat tänker vi inte lyssna på.

Warner kommer att ge ut 20 filmer i IMAX-format mellan 2010 och 2013: Legends of the Guardian: The Owls of Ga’Hoole 3D (24:e September, 2010); Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (3D) (November 19, 2010); Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II (3D) (15:e Juli, 2011); Happy Feet 2 (3D) (18:e November, 2011); och The Hobbit (December 2013). Andra filmer som ännu inte har datum är, Gravity, Dark Shadows, Fury Road, Batman 3, och Superman.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print