Som ny skribent så här under det nya året tänkte jag börja med några filmer att se fram emot under 2012. Men sedan slog det mig att det inte finns så mycket att se fram emot (nej, jag skojar, självklart finns det ljusa utsikter för ett bra filmår). Men 2012 verkar bli uppföljarnas år. Och visst, har man sett första-andra-tredje filmen är säkert en fjärde något man kan tänka sig att se, frågan är bara hur värt det är att fortsätta göra film på film i samma serie. Och hur kul är det för de som inte sett alla de tidigare filmerna att vilja gå på bio men bara har en rad uppföljare att välja mellan?    

 

25 maj 2012 kommer Tommy Lee Jones och Will Smith fortsätta leka med utomjordingar i Men In Black III. Enligt trailer får vi följa med på en resa tillbaka i tiden. (Se MIB III-trailern här!)

Tillbaka i tiden får vi även göra i den svenska uppföljaren till de stora klassikerna Sällskapsrese-filmerna med alla sina titlar. The Stig-Helmer Story har redan gått upp på biograferna. Men jag undrar hur många som faktiskt orkar med ännu en gammal Lasse Åberg-film. Skämten kändes redan i Hälsoresan som återvunna och överanvända.

Trots att Paranormal Activity III blev en kassasuccé hyser jag inga större förhoppningar för en fjärde film. Den första och andra filmen var riktiga skräckissar som hamnade på mångas läppar. Att den tredje drog in bra med pengar kan med största sannolikhet ha med det att göra, men man hade för höga förväntningar. Då tredje filmen mest bara blev en besvikelse känns det inte alls lockande att invänta en fjärde rulle.

Däremot är det nog många som ser fram emot nästa Batman-film. Christian Bale som spelade hjälten i senaste filmen om Batman spelar åter igen hjälten i The Dark Knight Rises. Även actionhjälten Ethan Hunt kommer tillbaka, nu för fjärde gången och åter spelad av Tom Cruise. Mission Impossible – Ghost Protocol kommer redan 27 januari och kan förhoppningsvis vara värd att se, om de första filmerna i serien har uppfyllt ens krav för bra film.

Min absoluta längtan går till den film som tyvärr inte har premiär förrän i december. Trailern för The Hobbit – An Unexpected Journey har nyligen börjat florera på nätet. Jag vågar påstå att alla Tolkiens fan väntat på denna film sedan Peter Jacksons filmatiseringar av Sagan om Ringen-trilogin. Jackson står för regin även denna gång, vilket förhoppningsvis innebär att Hobbit-filmen håller samma klass som de övriga tre filmerna.

Antagligen har vi ännu fler uppföljare att invänta. Men så länge kan man ju alltid gå och se gamla klassiker igen. Snart kommer Disney’s underbara Lejonkungen i nyutgåva upp på biograferna. Denna gång i 3D-tappning. Det kan inte bli fel. Filmåret 2012 – uppföljarnas och återkomsternas år. Det kanske inte blir så dumt ändå.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print