Vi bjuder på mera intressanta fakta och rolig kuriosa. Batman är fortfarande i fokus, men nu är det The Dark Knight som gäller. Som förra gången med Batman Begins översätter vi inte bildtexterna, men kommenterar “faktan” vars trovärdighet du får ta med en klackspark, även om det i princip är sant. Och du förstår säkert att mycket kommer att handla om Heath Ledger och The Joker. Trevlig läsning efter “hoppet”:      

 

Om du har fakta du vill delge dig av eller hittar fel nedan är du välkommen att kommentera nedan.

Nu börjar vi tala om riktig skådespelarkonst, tycker du inte det? Filmskådespeleri handlar ju om trovärdighet och hur porträtterar man en tvättäkta galning utan att sätta sig in i en sådans hjärna? Hursomhelst gjorde Heath Ledger ett fantastiskt jobb. Mer info kommer nedan.

Att få medarbetarna att förstå sin egen vision är ibland det enda sättet att leda dom. Filmfolk är vildhjärnor. Det är inte lätt att samla ihop alla kreativa infall och rikta energin åt ett enda håll.

Livlig fantasi eller logisk slutsats baserad på Occams rakblad? Vad är mest troligt? Terrorister eller ett besök av Batman? Can’t blame them for calling.

 

Ny teknik har alltid sina nackdelar. Och sen är den ju dyr, som du får veta nedan.

Just det, oops! Bättre än så kan man knappast kommentera olyckan. Sätt sprätt på pengarna bara. Dom vet ju att filmen kommer att bli en stor succé, så att paja nån IMAX-kamera hit och dit spelar väl ingen roll? Och tillverkaren blir nog väldigt glad. “Yes, äntligen får jag göra en till!”.

Okej, det där var ointressant. Nästa fakta tack!

Jupp, föroreningar och hysteriskt jobbig byråkrati – Kina i ett nötskal.

 

Där kanske du fick veta något nytt. Christopher Nolan gjorde allt för att Jokern och filmen i stort skulle bli så trovärdig som möjligt. Jag tycker om ordet “trovärdighet” i filmsammanhang eftersom det är så sällsynt där. Men vänta, det kommer mera!

 

Jo, försöka duger. Men jag vet inte om det lyckades så bra. Då tycker jag att de gjorde ett bättre jobb med Dark Knight Rises, där bolaget fullständigt styrde över vad som skulle komma ut till massmedia och inte.

 

Det var ett misstag om jag får säga mitt. Man ska aldrig låta skådespelarna slappna av för mycket och känna sig för bekväma.

Just, det låt galningen spöka ut sig själv. Coolt drag av Team Nolan/Ledger. Och sen är det ju otroligt skönt att de inte kopierade Jack Nicholsons make up utan gjorde något helt eget och annorlunda. Vi fick en helt unik, originell Joker och slapp krystade kemikalielösningar.

 

Okej, vi har redan hört om IMAX och nu är vi tillbaka. Jag hade tänkt att lägga bilderna i en annan ordning, men orkade inte justera siffreringen. Så jag lät dom ligga i den ordning som dom av någon märklig anledning var tänkta.

 

LOL! Försöka duger, can’t blame them for trying.

 

En otrolig hyllning till en briljant skådespelare som bara var i början av en fantastisk karriär. Heath Ledger, du är saknad!

LÄS ÄVEN:

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print