Hur bra går egentligen tai chi och steampunk ihop? När Tai Chi 0, eller Tai Chi “Zero” som titeln uttalas, har premiär får du veta. Särskilt om du råkar ha vägarna förbi till Hong Kong i höst. Annars får d vänta lite. Å andra sidan, om du verkligen råkar vara i Hong Kong i höst kan du få se filmen i 3D. Tai Chi 0 kommer även att få biopremiär i USA. Jag tvivlar starkt på att den kommer hit annat än på DVD/Blu-ray.

Vad är det då för en film? Om du inte vet vad tai chi är, eller tror att det rör sig om pensionärsgympa, så får du läsa på lite själv. Det är faktiskt Kung Fu vi talar om. Filmen Tai Chi 0 handlar om Yang Luchan, som skapade Yang-stilen.

Varför ska du se filmen? 3D kanske inte är en bra säljargument här. Men tycker du om stiliserat ögongodis och steampunk så kan du säkert finna det underhållande. Om du diggar fighting så ska du veta att det är ingen mindre än Sammo Hung som koordinerat fightscenerna. Dessutom får du se fantastiska skådisar som Tony Leung, Shu Qi och Daniel Wu. Filmen är regisserad av Stephen Fung. Om du inte har någon aning om vad eller vilka jag snackar om så kanske inte Tai Chi 0 är för dig trots allt. Men ta en titt på trailern och avgör om du tycker om vad du ser. Och du – skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker!

“A gifted child with a fleshy growth on his forehead travels far to learn Tai Chi and eventually becomes a master. He then faces an army of steampunk invaders and protect the villagers.”

[youtube]yNdcUX035zg[/youtube]

LÄS ÄVEN:

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print