OBS: LÄS ÄVEN OM DE 26 BÄSTA FILMERNA 2012!

Varsågod, här i stort sett alla intressanta kommande filmer 2011, allt på ett bräde. Detta innebär att du här kan få läsa om hela 65 filmer! De första 20 är de vi gissar är de mest efterlängtade av de mer intressanta filmer som har premiär under 2011. Det finns en del mindre uppmärksammade filmer mot slutet av inlägget som inte alls behöver innebära att de är mindre intressanta.

Som inledning kan jag dessutom påpeka att filmåret 2011 är mer intressant och varierat än vad jag har tidigare trott. Dock får vi vänta ytterligare på en del filmer som tidigare annonserats, som exempelvis, Abraham Lincoln: Vampire Hunter och en ny Superman-film. Naturligtvis röjer det också ytterligare nåt år tills Christopher Nolans nästa och slugiltiga Batman-rulle. Men filmåret 2011 bjuder på ett varierat spektrum av skräckfilmer, Sci-Fi, komedier, dramer och animerade filmer. Och tyvärr lite för mycket fokus på remakes och superhjältar.

Tips: Läs även om kommande svenska filmer 2011 och De 26 bästa filmerna 2012
För de populäraste filmerna just nu: gå till Filmtoppen!

Slutligen kan jag också påpeka att listan kommer att uppdateras allteftersom under året med nyheter, bilder, trailers, länkar till sajter m.m. Varsågoda, nedan efter “hoppet”  följer megalistan på 65 filmer för 2011:

 

Toppfilmer 2011: nr 1-20

Nedan presenteras de 20 första titlarna: De mest efterlängtade filmerna 2011:


1 Sucker Punch

Sucker Punch verkar bli ett riktigt häftigt filmäventyr som gränsar till det fantastiska. En ung tjej institutionaliseras av sina elaka styvfar. Hon flyr till nån slags alternativ verklighet medan hon planerar att fly sitt fängelse. Med Emily Browning i huvudrollen, samt med Vanessa Hudgens och Abbie Cornish i regia av Zack SnyderNjut av trailern! Premiär: 15 April (Sucker Punch på IMDB)

[youtube]MnF4SpS9gUw[/youtube]

2 The Adventures of Tintin:

The Secret of the Unicorn | Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet

En karta leder Tintin och Kapten Haddock rakt mot ett sjunket skepp! Jag kan förstå varför Steven Spielberg och Peter Jackson valde att göra just Enhörningens hemlighet till film. Det är allt en smart och klurig pusseldeckare. Däremot fattar jag inte varför dom absolut måste försöka förklara hur Tintin och Haddock träffas genom att blanda samman en annan berättelse – nämligen “Krabban med guldklorna”. Den första Tintin-filmen regisseras av Steven Spielberg men produceras av Peter Jackson. I nästa film kommer dom att vända på rollerna. Röster av Jamie Bell och Andy Serkis. (Enhörningens hemlighet på IMDB)

Mer bilder från filmen kan ni se här. Steven Spielberg och Peter Jackson pratar om Tintinfilmen:

[youtube]2O2elQVYta0[/youtube]

 

3 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Eftersom Filmmedia skrivit så flitigt om “Pirates 4” är detta självklart en av våra mest efterlängtade filmer under 2011. Jack Sparrow (Johnny Depp) och Barbossa tar upp kampen om ungdomens källa i “On Stranger Tides”. Men Captain Blackbeard (Ian McShane) med följe av sin dotter (Penelope Cruz) är också på jakt efter “skatten”. Läs mer i bloggen om hur boken bygger på en prisbelönad roman och varför inte om verklighetens “Captain Blackbeard”. (IMDB)

[youtube]KR_9A-cUEJc[/youtube]

4 Scream 4

Sidney Prescott har inte varit riktigt stabil de sista 10 åren. Men tack vare sitt författarskap har hon lyckat ta sig samman. Men vad tror du händer när Sidney äntligen mår bra? Kan det vara Ghostface som vill titta in? Scream 4 måste vara en av de mest efterlängtade uppföljarna på mycket länge, men det innebär också att Wes Craven och c/o har mycket att leva upp till Frågan är om filmen kan leverera något fräscht som fansen uppskattar eller om det kanske till och med blir ett platt magplask. Intressant att berätta om Scream-uppföljaren är att det här blir den första filmen i en helt ny trilogi. Och 3D-planerna är för övrigt skrotade för längesen. Men detta innebär inte att någon av de andra filmerna kan komma att spelas in  i 3D.

5 Melancholia

Hela filmvärlden håller andan: Vad ska nu Lars von Trier hitta på härnäst för att plåga sin publik? Vi vet inte mycket om filmen än. Von Trier har lovat att han aldrig mer kommer att ge publiken ett lyckligt slut, så vänta dig inte en glad historia. Vad mera vi vet är att Kirsten Dunst spelar den kvinnliga huvudrollen och att Dunst kommer att visa sig helnäck. Så där har vi i allafall ett starkt skäl att se Melancholia. (Melancholia på IMDB)

6 Harry Potter & dödsrelikerna del 2

Absolut sista delen av “Harry Potter-sagan”: Harry Potter och dödsrelikerna Del 2 eller Harry Potter and the har premiär under 2011, Vissa bävar inför tanken att inte längre få sin årliga “Potter-dos” efter sista filmen. Andra pustar nog ut. Men i vilket fall kommer Harry Potter och dödsrelikerna del 2 med all säkerhet att bli en av de mest besökta filmerna år 2011. Slutet börjar med att Harry, Ron och Hermione beger sig tillbaka till Hogwarts för att finna och förstöra Voldemorts sista “horrorcrux”. (IMDB)

7 Black Swan

Thrillern i balettmiljö har redan haft premiär i USA, vi får vänta på filmen en bit in på januari 2011. Redan toppar Black Swan en hel del listor över 2010 års bästa filmer, så det här är en film du inte får missa! (Black Swan på IMDB)

[youtube]5jaI1XOB-bs[/youtube]

8 Neuromancer

Italienska kult- och skräckfilmsregissören Vincenzo Natali är den regissör som har tagit på sig uppdraget att göra film av Neuromancer, cyberpunksgurun William Gibsons klassiska roman  om en utbränd Cybercowboy. Dock har vi hört rätt lite om projektet under de senaste månaderna, så det finns en risk att premiären skjuts fram. (Neuromancer på IMDB)

9 M:I 4 – Ghost Protocol

Brad Bird har tagit sig an den 4:e installationen av Mission Impossible. Vi har redan sett bilder av Tom Cruise utklädd till ryss, wire-arbeten m.m. som utlovar en varierad actionfest. Filmen spelas för övrigt delvis in i Dubai. Premiären är satt till den 16:e dec. Med tanke på allt material vi har tagit del av verkar filmen delvis färdig. Men ännu finns många frågor beträffande handlingen. (M:I 4 på IMDB)

10 The Thing

På Antarktis vid ett norskt forskningsläger orsakar upphittandet av en utomjordisk farkost ett gräl mellan forskarstudenten Kate Lloyd och en vetenskapsman… Filmens ursprungliga releasedatumet har legat i April 2011. Nyligen rapporterades dock att premiären skjuts upp till oktober. Regisseras av Matthijs van Heijningen Jr. (The Thing på IMDB)

11 Tree of Life

Regissören Terrence Malick som gjort “Thin Red Line” kommer med efterlängtade The Tree of Life, fantasy-drama som tar avstamp på 50-talet. Succé eller flopp? Gissa på trailern nedan. Först den 8:e Juli får du i vilket fall se det färdiga resultatet. (IMDB)

[youtube]zRa4OBpChZo[/youtube]

12 Winnie the Pooh | Nalle Puh

Första långfilmen Nalle Puh på väldigt länge som är gjord för bion. Det känns ju också riktigt uppfriskande att man valt gammal hederlig teknik istället för nyare.
[youtube]t2Wtpphk_Ss[/youtube]

13 Fright Night

En remake av Komedi-horror-kultfilmen. Hur skulle du reagera om du upptäckte att din granne var vampyr? I regi av Craig Gillespie med David Tennant och Colin Farrell med flera. Filmens release är planerad till augusti 2011 (Fright Night på IMDB)

14. Pride and Prejudice and Zombies

Jane Austens klassiska roman får nytt liv – genom zombies! Filmen initierades faktiskt av
Jane Austen’s classic tale of the tangled relationships between lovers from different social classes in 19th century England is faced with a new challenge — an army of undead zombies. IMDB

15. The Girl with the Dragon Tattoo

Snart kommer den amerikanska remaken av den internationella megasuccéen “Män som hatar kvinnor”, regisserad av “Seven”-regissören David Fincher. Med Daniel Craig, Rooney Mara och Stellan Skarsgård (“Dragon Tattoo”på IMDB)

16. My Week with Marilyn

Det här kan mycket väl bli en frisk fläkt bland alla oinspirerade uppföljare och likartade superhjälte-historier. Med Emma Watson i huvudrollen som Lucy och Michell Williams (Shutter Island) som MArilyn Monroe. (Marilyn” hos IMDB)

17. X-Men: First Class

I X-Men: First Class får vi bekanta oss med Charles Xavier och Erik Lensherr som ynglingar, innan de antog namnen Professor X och Magneto. Här upptäcker de och lär sig hantera sina krafter. Jag är skeptisk nuförtiden gällande superhjälte-filmer, men X-Men-serien blev min absoluta favorit. Och även om tungviktarna i skådisligan är borta, så är det en riktigt intressant laguppställning i “First Class”. Dir: Matthew Vaughn With: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence (IMDB)

18. Sherlock Holmes 2

(än så länge “Untitled Sherlock Holmes Sequel” (2011)
Guy Richie har äntligen hittat en franchaise som tillåter filmer enligt löpande-band-principen. Ännu en Sherlock Holmes i modern, actionspäckad tappning. Här enas Holmes och Dr. Watkins i kampen mot deras onda motståndare – brottsgeniet Professor Moriarty. Regisserad av Guy Ritchie, med Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams och Noomi Rapace. (IMDB)

19. Captain America: The First Avenger

Steve Rogers ratas av det militära men anmäler sig till ett topphemligt projekt som förvandlar honom till Captain America – de amerikanska idealens förkämpe! Gäsp: Ännu en superhjälte med uttjatad “origin story”. Varför det här är den mest sökta titeln på IMDB av alla filmpremiärer 2011 har jag verkligen svårt att förstå. Bilderna från den har inte varit imponerande. Men det är intressanta skådisar som Chris Evans, Hugo Weaving, Samuel L. Jackson i filmen, om man vill se filmen för dom. I regi av Joe Johnston. (IMDB)
[youtube]XpTI8eDzo04[/youtube]

20. Cowboys & Aliens

Apache-indianer och cowboys enas i kampen mot utomjordingar! Västern och Science Fiction i ett! Och vilka skådisar: Daniel Craig, Harrison Ford och Olivia Wilde. Harrison Ford har ju både vanan att klä sig i Cowboy hatt och av utomjordingar i en och samma film, plus att han spelat med i världens mest berömda rymdsaga, så det här ska säkert bli bra! Fast kanske ändå inte? Trailern känns pretentiös och humörlös, så hur det egentligen skall gå för Cowboys and Aliens är jag smått orolig för. (IMDB)
[youtube]In-m2RJw3hE[/youtube]

Filmer 2011: 21-65

Nedan följer återstående 45 filmer för 2011. Jag har inte brytt mig om att bearbeta informationen lika mycket som med de ovan. Du erbjuds helt enkelt en överblick av kommande filmer. Ta även ordningen med en nypa salt.

21 Real Steel

I en nära framtid slåss robotar i boxarringen. Med Hugh Jackman i Huvudrollen och Steven Spielberg som executiv producent. I regel betyder Executive producer mer eller mindre att en person får betalt bara för att visa upp sitt namn. Men Spielberg har varit en av de mest drivande krafterna i det här projektet. Det skvallrades t.o.m. att Spielberg skulle regissera filmen. Men den stolen intas av Shawn Levy.  (Real Steel hos IMDB)

22 Evil Dead IV

Sam Raimi har länge talat om en fortsättning på de klassiska Evil Dead-trilogin och i princip bekräftat del 4. Den har fortfarande officiellt premiärår 2011, vilket förvånar mig något eftersom informationen är  minst sagt knapphändig. Förmodligen dröjer det ett, eller ännu mera troligt minst två år till. Men som sagt, fortfarande är det detta år som är officiellt premiärår. Nåja, hoppas kan man ju alltid. (Evil Dead 4 hos IMDB)

23 Final Destination 5

En hängbro kollapsar och några ungdomar överlever. Men du vet väl att ingen kan lura döden? Sista och slutgiltiga Final Destination? Det kanske känns löjligt med en femte film efter den mediokra fyran. Men en mörkare ton utlovas och det är väl alltid nåt? (IMDB)

24 Puss in Boots

Fristående berättelse till Shrek-filmerna. Om vad som hände “Mästerkatten” innan han träffade Shrek och Åsnan. Filmen har premiär i november 2011. (Puss in Boots hos IMDB)

25 Burlesque

Suprestjärnorna Cher och Aguilera spelar Showartister i filmen som redan fått premiär, men måttlig uppmärksamhet och sisådärna omdömen. Men den verkar absolut läcker. I Sverige är det en av årets tidigare premiärer med 28 januari som datum. (Burleskt enligt IMDB)

26 The Green Hornet

Ännu mera tecknade superhjältar som spelfilm. IMDB

[youtube]PMA-taGtfXs[/youtube]

27 Spy Kids 4: All the Time in the World

Tredje Spy Kids var en av de filmer som banade vägen för 3D-hysterin. Spy Kids 4 är säkert en mycket efterlängtad film under 2011, men något hysteriskt mottagande tror jag inte på. I fyran slåss Jessica Alba mot en onding som vill stoppa tiden. IMDB

28 Thor

Sheakespeare-skådisen/regissören Kenneth Branagh regisserar film om superhjälten Thor. Precis vad världen behöver: ännu  fler superhjältar. (Asa-guden Tor hos IMDB)

29 Transformers: Dark of the Moon

Den andra installationen av Tramsformers (nej, det var ingen felstavning) var en pretentiös dynga av värsta slaget. Hur Bay vågar göra en tredje film är nästan modigt. Men avrför det verkar vara en av de mset efterlängtade filmerna är nästintill obegripligt. Av Michael Bay With med Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley och Tyrese Gibson (IMDB)

30 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1

Första delen av Twilight:Breaking Dawn“. Fansen får precis som de till Harry Potter ett extra långt äventyr. Edward har satt på Bella och gjort henne på smällen. Men barnet hotar både vargpakten och vampyrgrottan. Oj då… (IMDB)

31 Green Lantern

Ännu en superhjältefilm. Behöver man säga mera? (Green Lantern hos IMDB)

[youtube]f8ZPg8uaoR0[/youtube]

32 Kung Fu Panda 2: The Kaboom of Doom

Po förenas med sina gamla vänner tillsammans med nya för att slåss mot ett hemligt vapen som kan förgöra Kung Fu! Vad det nu innebär har jag ingen aning om. Handlingen verkar så fånig att den matchar undertiteln gott och väl. Till råga på allt får vi möjlighet att se allt i 3D. Jack Black, Angelina Jolie och Jackie Chan gör rösterna i originalversionen. I maj har filmen premiär. (Kung Fu Panda 2 hos IMDB)

[youtube]-LaYnU0AIWU[/youtube]

33 X-Men Origins: Wolverine 2

Omdöpt nu mera till bara “The Wolverine“. Wolverine reser till Japan för att träna med nån samurajkrigare. Inspelningen är framflyttad och planerad till Mars, men ännu står december 2011 som tänkt premiärmånad och trots att bara Hugh Jackman verkar vara knuten till projektet än så länge. Lycka till säger vi, men förmodligen blir filmen uppskjuten ytterligare. (Wolverine hos IMDB)

34 Ghost in the Shell

Live-actionversion av en av de mest kända animerade japanska filmerna. I regel är jag skeptisk till att omvandla Animé till spelfilm, men inte i fallet Ghost in the Shell som  är mycket lågmält och rätt anspråkslös i form. (Ghost in the Shell hos IMDB)

35 Contiagon

Steven Soderbergh kommer med Sci-Fi-thriller i oktober 2011 med filmen Contiagon. Om dödligt virus och med Mat Damon och Gwyneth Paltrow i huvudroller. (Contiagon på IMDB)

36 Conan the Barbarian

Nytolkningen av Conan barbaren, filmen som gjorde Schwarzennegger världstjärna. Med Jason Momoa som Conan, korsande kontinenten Hyboria i hämndens tecken, i jakten på sin fars mördare. (Conan hos IMDB).

37 Cars 2

Formel 1 och internationellt spionage, allt i samma animerade talande-bil-film. Tycker du det verkar för mycket? Läs mer här om filmen och hela synopsis till Cars 2 i filmbloggen.(Cars 2 hos IMDB)

38 Warriors

Remake av den klassiska kultfilmen med gatuslagsmålsgäng. Vad annars? Men det här är också en film som är under planering och det är tveksamt om den hinner bli färdig. (Warriors hos IMDB)

39 The Chronicles of Narnia: The Silver Chair

Nu ska Eustace Scrubb och Jill Pole rädda Kung Caspian son. Silvertronen, den svagaste av C.S Lewis sju Narnia-böcker blir för hoppningsvis sn hyfsat stark film. Bara “Oz-vibbarna” tonas ned något så ska det säkert bli bra. (Silvertronen på IMDB)

40 Rango

Gore Verbinski, regissör till de tre första Pirates of the Caribbean-filmerna gör animation med Johnny Depp som ger röst åt en kameleont som slåss mot banditer i gamla västern. (Rango hos IMDB)

41 Sleeping Beauty

Ännu en tolknig av klassiska sagan “Törnrosa” kommer 2011. En ung student dras in i en magisk värld. Med bl.a. Emily Browning. (Törnrosa hos IMDB)

42 Silent Hill: Revelation 3D

Mer TV-spelsskräck och den här gången i 3D. (Silent Hill hos IMDB)

43 I Am Number Four

Lättsam Sci-Fi finansierad av Walt Disney. Thriller i gymnasiemiljöer med identitetsbyten och så vidare… (“Nummer fyra” enligt IMDB)

44 Red Riding Hood

Rödluvan ska bli uppäten av vargen i ännu en “vuxen” version av Rödluvan. “Twilight”-regissören Catherine Hardwicke regisserar bland annat “Dracula”-skådisen Gary Oldman. (Rödluvan hos IMDB)

45 Restless

Gus Van Sants kommande film med Mia Wasikowska handlar om en tonårstjej som blir förtjust i en kille som tycker om att gå på begravningar och träffar ett spöke som har varit kamikaze-pilot under WWII. Restless kommer helt säkert att bli en av årets mest intressanta filmer. (Restless hos IMDB)
[youtube]6JMGMY-Ivbo[/youtube]

46 Rise of the Apes

I San Francisco experimenterar forskare med att höja apors intelligens, vilket kommer att leda till fatalt krig mellan apor och människor. (IMDB)

47 Don’t Be Afraid of the Dark

En ung tjej stöter på monster efter det att hon flyttar hem till sin pappa som har en ny flickvän. Don’t Be Afraid of the Dark har inte lyfts fram mycket i media, men man kan säga att det ser intressant, särskilt med tanke på skådisar som Katie Holmes och Guy Pearce. (IMDB)

48 The Muppets

En ny film med “mupparna”, behöver vi säga mer? Jo, kanske att Jean Claude Van Damme och Mickey Rooney gästspelar i filmen. Intressant kanske är att de här också verkar bli en slags prequel eller “origin story”, om hur Kermit och gänget sätter ihop en show för att rädda sin teater. (Mupparna enligt IMDB)

49 The Crow

Ännu en helt onödig nyinspelning. Den här gången till en medioker actionfilm som fick onödigt mycket uppmärksamhet på grund av att Bruce Lees son med något mer skådespelartalang, Brandon, förolyckades under inspelningen. (IMDB)

50 Red Sonja

Återigen en nyinspelning. Det räcker alltså inte med Conan? Rose McCowan, beskedlig häxa i “Förhäxad”, gör titelrollen. (Rödtoppen på IMDB)

51 Scary Movie 5

David Zucker regisserar en femte Scary Movie. Ännu en menlös, humor- och hjärnbefriad parodihopkok av allehanda horror, var så säker. Gäsp. (IMDB)

52 Arabian Nights

En hejdlös äventyrsblandning av gamla sagor med Sinbad och Aladdin. Scheherazade med kungadöme skall räddas från onda makter. (IMDB)

53 National Treasure 3

Nicholas Cage i ännu en amerikanskt nationalistisk soppa (?) regisserad av Jon Turteltaub. Förmodligen en hyfsat underhållande film som föregångarna och förmodligen lika blek. (IMDB)

54 Vampire

En av Japans mer intressanta regissörer, Shunji Iwai, gör samproduktion med bolag i USA och med amerikanska skådisar. (IMDB)

55 Anonymous

Anonymous beskrivs som en politisk thriller om vem som egentligen skrev pjäserna som tillägnas William Shakespeare. I regi av Roland Emmerich. (Anonymous på IMDB)

56 Super 8

J. J. Abrams gör Sci-Fi om ungdomar på 70-talet som lyckas filma utomjordingar med Super 8-kamera. (IMDB)

57 Battle: Los Angeles

Nu ska Los Angeles invaderas av utomjordingar, Kul. Filmen regisseras av Jonathan Liebesman (Killing Room). (IMDB)

58 Wuthering Heights

Ny filmatisering av Emily Brontes klassiska roman är ännu ett vita-duken-drama under 2011. Brittisk produktion. (IMDB)

59 Hysteria

“En romantisk komedi om massagestavens uppfinnare.” Med bland andra Maggie Gyllenhaal och regisserad av Daryl Hannas halvsyster, Tanya Wexler. Intressant… (IMDB)

60 The Power of the Dark Crystal

En flicka av eld stjäl en skärva av Kristallen i hopp om att kunna rädda den döende solen. (IMDB)

61 Deep Red

George A. Romeros remake av Dario Argentos skräckklassiker. “Mysig” kombination? (IMDB)

62 Mulan

Jan de Bont gör sin egen filmversion av den klassiska kinesiska berättelsen. (IMDB)

63 Castlevania

Den populära TV-spelsserien blir äntligen(?) film 2011. Om ursprunget till Belmont-klanens eviga kamp mot Lord Dracula.

64 Battle Royale

A group of teens face off against each other in a futuristic survival game held on a remote island. Based on the 2000 Japanese film “Battle Royal”. (IMDB)

65 Wu xia

En mördare försöker få ett lugnt i en by, men hittas av lagens långa arm. Taikeshi Kaneshiro och Donnie Yen i regi av Peter Chan. (IMDB)
Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print