marvel-universe-music

Nu ska jag presentera två videoessäer som tillsammans skapar en fascinerande bild av filmmusik, hur den används idag till skillnad från idag och om varför ingen kommer ihåg musiken i Marvel-filmerna. Den första videon presenterar en teori om hur säker och förutsägbar filmmusiken är i Marvel-filmerna. Den andra videon gjordes som ett svar på den förra, men den representerar en mycket större bild av skillnader i musiken. Den berättar också vad tanken med musiken bakom Star Wars filmerna egentligen var och hur attityden och användningen av musik ändrats under de senaste årtiondena.

Framförallt utgör videoessäerna tillsammans en fascinerande resa i filmhistorien och musikens historia i film, hur musiken utvecklas och hur den digitala utvecklingen påverkat användningen av musik i Hollywoodfilm. Se filmerna så kommer du att förstå varför framförallt Hans Zimmer är den man ska skylla Marvel-eländet på. Så gör dig själv en tjänst, se filmerna en efter en och bjud dig själv på en riktigt spännande resa i filmmusikens historia.

 

The Marvel Symphonic Universe:

 

A Theory of Film Music:

 

 

Läs även:

Enkel filmmusik oftast bäst

Om skräckfilmsmusik

Filmkompositörer och regissörer

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print