Kompositören  skriver en artikel om sin filmmusik till The Awakening (2011) i The Guardian. (se ett klipp från filmen efter ”hoppet”!) Han tar upp sina favoritexempel och den filmmusik som själv gett honom inspiration. Pemberton hade själv en stor budget och många instrument att ta till. Men han menar att ofta är inte den komplicerade och utstuderade filmmusiken den bästa, utan ofta snarare mycket billig och enkel. Bland egna exempel tar han upp bland annat Inception och Halloween.    

 

Musiken till den senaste måste vara ett av de mest kända exemplen överhuvudtaget på filmmusik. Själv tycker jag också att Bernard Herrmanns musik till flertalet av Hitchcocks filmer är nämnvärd i sammanhanget.

Om klippet nedan berättar Pemberton ”I was able to create ”foggy” textures that made certain scenes extra creepy.” Och visst, även om musiken i klippet inte är särskilt ”påtagligt” så visst ger det scenen en alldeles särskild och obehaglig stämning. Vad tycker du?

Läs även:

Om skräckfilmsmusik


Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print