Oscarbelönade producenten till David Finchers version av Girl with the Dragon Tattoo (2011), Scott Rudin, rasar över att en tidig recension av Girl with the Dragon Tattoo har publicerats av The New Yorker. (En del av recensionen finns här).   

 

Filmkritikern och författaren av artikeln, David Denby, har enligt Rudin brutit ett avtal genom att publicera recensionen en vecka tidigare än vad man gjort upp genom kontrakt. Rudin menar att förhandsrecensionen skadar filmen och marknadsföringen kring den. Indiewire har på sin blogg publicerat brev från Rudin till Denby där producenten säger: “a very, very damaging move. I could not in good conscience invite you to see another movie of mine again.”

Det kanske är mer än bara tidpunkten som förargar Scott Rudin. Deby är nämligen kritisk över filmen The Girl with the Dragon Tattoo och skriver i filmrecensionen att det är “blekt” filmskapande: “a bleak but mesmerising piece of film-making”.

Hollywoodversionen med Daniel Craig och Rooney Mara i huvudrollerna kommer upp på svenska biografer, förhoppningsvis på någon nära dig, lagom till julmyset den 21 December 2011. Läs mer om kontroversen hos The Guardian.

Mycket mer om filmen och trailers hittar du här i Filmmedia under “taggen”: Girl with The Dragon Tattoo.

LÄS ÄVEN:

Millenium Trilogin slår alla försäljningsrekord världen över!

Rooney Mara Topless på “Girl With The Dragon Tattoo”-poster

Ny trailer: The Girl with the Dragon Tattoo (Män som hatar kvinnor)

 

 

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print