Nu ryktas det om att George Lucas förbereder ytterligare en Star Wars-trilogi. Det är IESB som hävdar att deras “spion” vid Lucas Skywalker Ranch snappat upp ett och annat.

Lucas har ju tidigare hävdat planer att Star Wars-mytologin skulle berättas i tre trilogier. Men å andra sidan dementerade han detta 2004 då han sa att sådana planer inte fanns. IESB hävdar nu att ytterligare tre filmer är på väg.

Enligt sajten skall filmerna utspelas i samma Star Wars-universum som de förra och efter del fem, sex och sju. Men dom kommer inte att ha något med Skywalkersagan att göra. Om sajten känner Lucas rätt kan det också bli del nio, tio och elva, eller börja från och med del tolv eller ännu senare.

Och mera då? Jo, filmerna skall spelas in helt i 3D och vara färdiga runt 2015, 2016. Okej det där sista tror jag att du kan glömma om det stämmer. Lucas planerade en gång de prequels han gjorde nyligen till början av nittiotalet. Om det blir mer filmer tror jag att det  snarare kan dröja tio år till. Hoppas att Lucas blivit klokare då och som med de ursprungliga filmerna samarbetar med nån som kan regissera. Men IESB säger att de står 100% för sina uppgifter.

För övrigt kan sägas att Lucas står med Star Wars-projekt upp över öronen. Alla 6 tidigare filmerna skall göras om i 3D, av någon outgrundlig anledning med  The Phantom Menace som startpunkt. Dessutom är en ny animerad serie på väg, en humoristisk sådan. Och sedan är en annan serie på väg, live action med prisjägaren Boba Fett i huvudrollen.

Och du ser förstås fram emot alltihop, har jag rätt?

Läs även:

Så skulle Star Wars-trilogin egentligen ha slutat

Star Wars-filmerna på Blu-Ray 2011 med borttagna scener mm

Star Wars som animerad komedi

George Lucas gör musikal om älvor

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print