Här är ännu en video från en av mina favorit-Youtubekanaler, Every Frame a Painting.  Snubben som gör dom här filmerna är själv klippare så han har mycket spännande att säga om filmskapande och inte bara om klippning. Den här gången handlar det om Satoshi Kon, en av de riktiga mästarna av animé, japansk animerad film, som tyvärr gick bort alldeles för tidigt och därför gjorde alldeles för få filmer. Men vilka fina filmer han ändå han med, klassiker som Perfect Blue, Tokyo Godfathers och Paprika.

Här berättas det om klippningen, redigeringen i Satoshi Kons filmer. Det är en fascinerande resa genom tid och rum, genom fantasi, drömmar och verklighet. Du får bekanta dig med Satoshi Kons egen filmstil och får se hur många stora filmskapare som hyllning till animémästaren plagierar hans bilder och bildlösningar. Hela den här korta dokumentären är också en fin hyllning till en fantastisk filmvisionär!

Kolla även in min recension av Perfect Blue som hamnar mycket högt upp på FMs lista över världens bästa animerade filmer.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print