Stephen King är den författare som fått mest böcker filmatiserade, som filmer, TV-filmer och TV-serier. Kolla in honom på IMDB Så förstår du hur populär hans litteratur är egentligen. Men är det inte konstigt att det bara finns typ tio hyfsat bra filmer på densamma? Det kan ändras. Det är ju mycket intressant på gång. Jag kommer nog att behöva revidera den här listan inom en mycket snar framtid.

Tips! Läs ävenTopp 20 skräckfilmer25 bästa monsterfilmerna, Steven Spielberg topp tio bästa filmer

 

10) Eldfödd

Eldfödd Stephen King

(Firestarter, 1984)
En flicka som spelas av Drew Barrymore som har eldkrafter håller sig gömd från skumma agenter. Eldfödd är en rätt medioker film, men skulle säkert kunna bli bra idag med rätt personer bakom. I och för sig sevärd nästa enbart för alla bra och kända skådisar. Vad sägs om Heather Locklear, Martin Sheen och George C. Scott i olika roller?

 

9) 1408

(1408, 2007)
Intressant film av svennen Mikael Håfström om en man på ett hotellrum. Många gillar nog mystisken och känslan. Tanken är god och John Cusack i huvudrollen är riktigt bra. Filmen 1408 håller dock inte hela vägen, IMHO (in my humble opinion).

 

8) Dolores Claiborne

(Dolores Claiborne, 1995)
Allvarligt vardagsdrama med incesttema. Sånt säljer ju alltid bra. Filmen är ett välgjort och välspelat drama med trasiga familjs relationer.

 

7) Stand By Me

(Stand By Me, 1985)
Kanske den mest kända och sedda King-filmen. Några pojkar beger sig ut för att leta efter ett lik. Stora personligheter, rolig och tragisk på samma gång. Briljant och känslig ungdomsskildring.

 

6) Lida

(Misery, 1990)
En författare blir kidnappad av galen kvinna (Kathy Bates). Kanske den mest genomgripande spännande King-filmen. Man sitter som på nålar från början till slut.

>>>Sid två>>>

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print