The_nightmare_before_christmasOm du ännu inte sett The Nightmare before Christmas så har du missat något stort. Om du letar efter en riktigt unik filmupplevelse och har en stor TV, en projektor eller till och med möjlighet att se filmen på bio, så gör det! Det här är en Tim Burton‘s visuella kreation i perfektion. The Nightmare before Christmas är en traditionellt animerad dockfilm om pumpan, eller fågelskrämman Jack som leder Halloween Town. Men han är inte så värst glad. Han saknar något. Men sen stöter han på “Christmas Town” och blir glad inombords av känslan som han fylls av. Han bestämmer sig för att man i Halloween ska ta över julen. Men tyvärr förstår inte invånarna honom så bra och det hela blir inte så lyckat. Kommer Jack att kunna ställa allt till rätta?

På många ställen i USA visas The Nightmare before Christmas alltid på Halloween, i en 3D-version dessutom om man vill. Så den här filmen har nästan blivit en institution. Och visst är det lätt att förstå varför. Fantastisk musik, fint animerad och en suggestiv spänning. Handlingen är lättsam och hela filmen går förbi på ett kick. Va? Var det inte mer. Men så är det med bra filmer, man får inte nog av dom. Det gjorde inte jag, så jag såg den hela tre gånger på bio. Och jag gillade The Nightmare before Christmas lika mycket varje gång. SE DEN!

Även andra filmbloggare gillar filmen skarpt. Läs om vad typ Fiffi och Filmitch säger som älskar den. Som sagt, det är lätt att förstå varför.

Läs även:

Topp 10 animerade karaktärer – tio karaktärer från tecknade långfilmer

Apropå tecknade karaktärer och deras språkfärdigheter

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print