office-space-motivator

När en kompis först föreslog att jag borde se Office Space trodde jag att det var en SCI-FIrulle som han föreslog. Jag måste erkänna att jag blev lite besviken. Till en början med. Office Space är en rätt speciell film. Smart story, utmejslade karaktärer. Samtidigt känns den väldigt mycket mainstream. Kanske det mest handlar om att man tryckt in nån form av romans som känns helt malplacerad i förhållande till det mesta av resten av filmen.

Jag tänkte på den här filmen, Office Space, när jag funderade över filmer som fungerar i temat om mobbing och utanförskap. Det är faktiskt en fullträff i sammanhanget. Om du sett filmen, tänk på att hela filmen handlar om översitteri. Cheferna är bullies, översittare. Både kontorets och restaurangens. Resten av karaktärerna är i underläge och kämpar för att slå sig ut eller upp. Funderar men en smula så stämmer det allra mesta överens med en film om mobbing. Den mynnar ut i “den stora hämnden”, en smart kupp som kanske inte går till så exakt som de trott.

Filmen består av många smarta, fyndiga scener som ibland hålls ihop löst genom  gemensamma platser och en tunn ramhandling. Hos mig är det ingen film som dröjer kvar. Dessutom ser den riktigt trist ut och är generiskt och fantasilöst filmad. Bitvis genialt manus, rent filmtekniskt medioker. Själv har jag blandade känslor inför den. Nåja. Den är riktigt bra om man väljer att fokusera på de sidorna. Skulle jag ge den ett betyg skulle det bli nog  bli en svag sjua. Men det är svårt att välja vad man ska ge den stjärnor och bockar för.

Läs även: 

The Muse

Kontorsmiljöer

Topp 60 bästa komedier

5 Skrattips

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print