Jag skrev lite om filmskurkar i ett tidigare inlägg här, men jag hade lite mera tankar om vilka jag egentligen diggar skarpast. Först vill jag påstå att riktigt avslappnat skådespeleri äger på alla fronter. Kolla in anti-hjälten De Niro i Taxi Driver eller Heath Ledger som The Joker i The Dark Knight. De är så avslappnade att de verkar drogade. En riktigt otäck drogad skurk är annars Dennis Hopper i Blue Velvet. Men de sista två nämnda tillhör inte mina absoluta favoriter när det gäller filmskurkar.

Framförallt gillar jag de där riktigt tystlåtna typerna som inte säger så mycket. De där som inte behöver yttra sig, de som verkar ha full kontroll på allt de gör och oavsett vad de gör. Max Von Sydow gestaltar en prickskytt riktigt häftigt i Tre Dagar för Kondor. Jag gillar också Donald Sutherland i Eye of the Needle som jag skrivit mera om. Lågmälda skurkar kan vara riktigt coola. En av dom som skulle kunna vinna pris för coolaste filmskurk är Javier Bardem i No Country for Old Men. Men han är ju mer en psykopat.

Vilka är dina favoritskurkar?

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print