Jo, Martin Freeman lyckades med att justera inspelningarna av The Hobbit och Holmes. Freeman är nu bekräftad och klar för rollen som Bilbo!

Peter Jackson uttalar sig: (från Deadline)

“Trots alla rykten och spekulationer kring rollen har det alltid bara funnits en enda Bilbo Baggins för oss,” säger Peter Jackson. “Det finns få gånger i karriären när man stöter på en skådespelare som man vet föddes att spela en roll. Så var upplevde jag Marti så fort jag träffade honom. Han är intelligent, rolig, överraskande och modig – precis som Bilbo och jag känner mig otroligt stolt över att nu kunna meddela att han är vår Hobbit”

Vi vet dessutom att Ian McKellen och Andy Serkins repriserar sina paradroller som Gandalf respektive Gollum. Dessutom nämns bland andra Stephen Fry som i förhandlingar om roll för The Hobbit.Och här är ytterligare åtta skådespelare som är bekräftade:

 • Richard Armitage (MI-5) som Thorin Oakenshield
 • Aidan Turner (Being Human) som Kili
 • Rob Kazinsky (EastEnders) Fili
 • Graham McTavish (Secretariat) som Dwalin
 • John Callen (Power Rangers Jungle Fury) som Oin
 • Stephen Hunter (All Saints) som Bombur
 • Mark Hadlow (King Kong) som Dori
 • Peter Hambleton (The Strip) som Gloin

Jackson uttalar sig också om Richard Armitage:

“Richard är en av de mest spännande och dynamiska aktörer som syns på duken i dag och vi vet att han kommer att göra en fantastisk Thorin Oakensheild. Vi kan knappt vänta med att börja detta äventyr med honom och jag känner mig väldigt lycklig att en av de mest älskade karaktärerna i Midgård är i så goda händer! “

The Hobbit på IMDB

LÄS ÄVEN:

Modigare Bilbo i Peter Jacksons Hobbit-film?

Martin Freeman om Bilbo och The Hobbit

New Zealands premiärminister stödjer Peter Jacksons “The Hobbit”

Peter Jackson i storbråk om The Hobbit

Dela med dig!
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
 • Print