Lite update om Ridley Scotts Alien prequel i 3D: Nå, vad är på gång just nu? Jo, man är fullt uppe i designen av nya rymdskepp. Arthur Max som är Ridley Scotts production designer är i Pinewood Studios för att designa de nya farkosten till Ridley Scotts nya Alien filmer:

“Yeah, we’re in development on that. I’m in Pinewood now doodling spaceships. I’ve got a little art department and we’re trying to get it off the ground.” 

Låter väl mysigt? Undrar hur designen till de nya Alien-filmerna kommer att se ut. Gieger, som utvecklade det ikoniska Alien-monstret, verkar inte ha mycket att göra med designen till de nya filmerna. Men vi kan ju alltid hoppas att Scott lyckas replikera den där organiska , cyborg-aktiga, känslan från de första filmerna. H.R. Giegers konst bygger ju mycket på just att gränserna mellan människa och maskin uppghör, men också en synbar konflikt mellan det artificiella och naturliga.

Scott har tidigare meddelat att hans Alien-prequel kommer att bli en mörk och otäck saga: “The film will be really tough, really nasty. It’s the dark side of the moon.” Så vi får väl se om också designen följer svärtan i spåren.

Arthur Max avslöjade nyheten i en intervju om designbygget med Robin Hood. Mycket intressant, läs i Crave

Läs även:

Ridley Scott talar Alien-prequel

James Cameron ser fram emot Ridley Scott’s Alien-Prequel

Scotts Alien Prequel blir två Alien-filmer – i 3D!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print