Trots flera uppföljare har ingen annan Alien-film kunnat nå upp till fotknölarna på de två första mästerverken. Ridley Scott verkar nu vilja göra allt för att försöka fylla ut det tomrum som uppstod efter James Camerons Aliens.

Inte bara en Alien-prequel är under planering, utan hela två stycken. 2 filmer som dessutom kommer att spelas in i 3D. Ja – med betoningen på ‘spelas in’. Avatar spelades in i 3D, medan Alice in wonderland spelades in mer traditionellt men vissa scener förbereddes för, och konverterades sedan i efterhand till, 3D. Det finns alltså skillnad.

Collider frågade Scott om båda filmerna spelas in samtidigt. Svaret blev: “Nu försöker jag bara få färdig den första.”

Sajten frågade också om Scott använde Cameron’s kamera. Scott svarade: “No, I think they’ve already moved beyond.  Jim said that this technique, which had taken them four years, he’d said that now you could do it in two. Technology’s shifting all the time. I could have converted Robin Hood. They’d said last October, I could have squeezed it under the hammer and got it in as a 3D version of Robin Hood.”

Om filmerna kommer att leva upp till Scott’s kreationer på senare år, eller till de två första Alien-filmerna återstår att se. Men att Ridley Scott är en av de nu levande mest skickliga och intressanta filmskaparna, det vet vi. Och med tanke på de filmer Scott har skapat efter den första Alien, bådar det minst sagt gott för två Alien-prequels. Vi hoppas på att snabbt få se filmerna i 3D och på en stor duk.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print