Ridley Scott intervjuas i The Independent om kommande Alien-prequel. Vill du läsa den i sin helhet så klicka på länken.

Så, vad vet vi hittills? Jo – Ridley Scott planerar två filmer i 3D. Så mycket vet vi alltså. Och dessutom vet vi att James Cameron är överförtjust och hoppas att Scott bjuder in honom på en förhandsvisning.

Men handling och innehåll? Jo det är väl det som är både intressant och lite avskräckande:

“The film will be really tough, really nasty,” säger Scott. “It’s the dark side of the moon. We are talking about gods and engineers. Engineers of space. And were the aliens designed as a form of biological warfare? Or biology that would go in and clean up a planet?”

Kommer Scott att försöka sig på någon form av origin story? Skall vi få en förklaring serverat på ett fat om vad “aliens” egentligen är? Liksom Slashfilm är jag mycket tveksam. Får vi veta att Aliens är skapade som biologiska vapen skulle det förstöra en del av storyn i både första och andra filmen. Var inte Aliens ursprungligen menad som själva evolutionens ultimativa skapelse? Och vem den där gigantiska snubben i stolen från rymdlandskapet i första filmen, vem bryr sig egenligen? Skräckfilm i sig bygger ju mycket på det oförklarade, ogreppbara – att man faktiskt inte kan förstå allt, eller att man inte tillåts att förstå. Förstör nu inte skräcken Scott, please!

LÄS ÄVEN:

James Cameron ser fram emot Ridley Scott’s Alien-Prequel

Scotts Alien Prequel blir två Alien-filmer – i 3D!


Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print