Polaroid kamera för Hollywood filmer en enkel guide till användning

En Polaroid kamera är en av de mest ikoniska kamerorna i historien. Sedan dess popularitet på 70-talet har det funnits en fascination med dess omedelbara bilder och retro estetik. Men vad många inte vet är att Polaroid kameror används fortfarande idag särskilt inom filmindustrin. I filmen Maffiabröder så har man använt polaroidkamera och sålt vidare bilderna.

När det gäller Hollywood filmer används Polaroid kameror av regissörer och fotografer för att skapa en unik estetik och för att hjälpa till med belysning och inställningar. Dessa kameror ger en omedelbar bild som kan hjälpa till att justera inställningarna på andra kameror och ljus. De kan också användas för att skapa en retro känsla i filmer som utspelar sig under 70-talet eller tidigare. Är du själv nyfiken på detta så kan du besöka franksgarage.se

Historik om polaroidkameror i Hollywood

Polaroidkameror har en lång historia i Hollywood-filmer. De har använts för att testa ljus och inställningar innan man börjar filma, vilket sparar tid och pengar. Polaroidkameror har också använts för att ta stillbilder under inspelningen för att se hur scenen ser ut på film. Tex i filmen Pretty Woman har man använd det väldigt ofta. Man har då fått flera stillbilder och därför också sett flera missar med filmen.

En av de mest kända Polaroidkamerorna som användes i Hollywood var Polaroid 180. Den här kameran användes ofta av filmfotografer för att testa ljus och inställningar. Kameran var också populär för att ta stillbilder under inspelningen. Polaroid 180 var en stor och tung kamera som krävde ett stativ för att användas. Kamera med stativ är också lättare att använda tex om man befinner dig på en filminspelning under en längre dag.

En annan populär Polaroidkamera i Hollywood var Polaroid Spectra. Den här kameran var mindre och lättare än Polaroid 180, vilket gjorde den mer portabel och lättare att använda under inspelningen. Polaroid Spectra var också populär för att ta stillbilder under inspelningen.

Polaroidkameror fortsätter att användas i Hollywood filmer idag även om de har blivit mindre vanliga med den digitala teknikens framfart. Har du själv någon gång varit i en filmstudio så skulle du ha märkt att man ofta tar bilder av varje scen för att kunna sälja dem vidare till olika tidningar.

I tabellen nedan visas en sammanfattning av de två mest populära Polaroidkamerorna som användes i Hollywood-filmer:

KameraAnvändning i Hollywood
Polaroid 180Användes för att testa ljus och inställningar, och för att ta stillbilder under inspelningen
Polaroid SpectraAnvändes för att ta stillbilder under inspelningen, mindre och mer portabel än Polaroid 180

Dessa två kan du lägga på minnet om du själv någon gång skulle vilja jobba med filmer eller varför inte tv serier?

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print