Propaganda…

Jag är så himla trött på all propaganda i nyheterna oavsett från var den kommer och det är alldeles för mycket idag. Anti-Kina, Anti-Ryssland. Allt dumt och dåligt i världen är Kina och Rysslands fel. NATO, USA och EU kan aldrig göra fel. Rapporteringen är helt vriden oavsett vad det gäller. OS-rapporteringen är bara en av många politiska vapen. Ex. vis har journalisten Li Jingjing uppmärksammat obalansen i OS-rapporteringen… Usch, nuförtiden spyr nästan varje gång jag slår på nyheterna på TV eller försöker läsa Aftonbladet…

 

Batman

Robert Pattinsson fick veta att hans Batman-röst sög och fick tillsägelse om att göra om den. Men på tal om Kina så har The Batman lyckats säkra kinesisk release, vilket är väl en seger i sig. Många MCU har misslyckats och det är väl i och för sig inte konstigt med tanke på vilka konstiga censurregler Kina har samlat på sig sedan typ 2008 eller så och framåt. Ett moraliskt förmynderi skulle man kunna kalla det som gör så att filmskapare begränsar sig så mycket de bara kan. Tyvärr anar jag nog också att innehållet i den nya Batman-rebooten är rätt så slätstruket.

 

Francis Ford Coppola

Fron MCU till Francis Ford Coppola. Till skillnad från Scorsese som “bara” anklagade MCU att inte vara “film” som film borde vara, har Coppola nu gått ut och sagt att MCU skadar andra filmer som Dune och Bond-franchisen. Jag håller faktiskt med båda två och förstår vad de menar, men det är en lång diskussion att gå in i.

 

Mission Impossible

Från MI5 till IMF – Om du inte visste det redan så kan jag berätta att det blir fler Mission Impossible. Minst två filmer till. Fast dom är försenade till 2023 och 2024.

 

Nya sequels på gamla filmer

Senaste i raden på upcoming sequels som jag snappat upp är Hokus Pokus 2 som kommer på Disney+ och Chicken Run 2 från Netflix. Ursäkta mig, men det känns så himla onödigt. Ytterligare ett bevis på obefintlig fantasi hos bolagen.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print