Eftersom filmfantasten Fiffi nu har legat nere med sitt intensiva filmrecenserande och även sitt populära fredagsinslag Fredagsfemman ett bra tag tänkte jag att det kunde vara lämpligt att ta över stafettpinnen. Jag har inte bett om hennes välsignelse, men vi får väl se om hon ser min stöld som ett trevligt erkännande eller om hon stämmer mig för varumärkesintrång (hoppas att jag inte gav henne en idé nu som hon snappar.) Hur som helst, nu kör vi Filmmedias fredagsfemma, eller Fredagsfemman 2.0 som jag kallar den, del ett:

 

1. Kinesiskt nyår

Nej, jag är INTE för sent ute med ett nyårsinlägg. Kineserna firar fortfarande in det nya året. De fortsätter hela den här veckan ut.

Studio Ghiblis Hayao Miyazaki (Du vet han som gjort Totoro, Kikis expressbud, Spirited Away osv.) har ritat sin årliga nyårshälsning till det kinesiska nyåret. I år är det tigerns år.

Fast jag gillar mer den tidigare tigern som han gjorde för 2010:

I Kina håller man alltid en stor, påkostad nyårsgala på CCTV. Om du vill se ett vackert, häftigt och härligt inslag där en klassisk målning kommer till liv som dans så kan du göra det här.

 

2. Streamingtjänster

Jag upptäckte nyligen att det faktiskt (enligt eget tycke) är Disney+ som har de bästa “vanliga” filmerna (genom STAR) om man jämför de tre största streamingtjänsterna. HBOMAX passade jag på att skaffa förra året enbart för att se den senaste säsongen av Curb Your Enthusiasm. Annars är kanalen rätt tunn, förutom alla bra originalproduktioner förstås. Jag lyckades ju också tajta livstidsrabatten på 50%, så nu är jag fast och jag kommer därför aldrig att ge upp kanalen. Så där kommer att förlora många hundralappar varje år, oavsett om jag tittar på kanalen eller inte.

Netflix då? Den har spelat ut sin roll här i Sverige. Visst, den har en del intressante originalproduktioner och så tig den ju över Cobra Kai.  Fast det är klart – kanalen är värd att he ENBART för Studio Ghiblis filmer. Ständig tillgång till Totoro, Spirited Away, Det levande slottet och alla andra filmerna är faktiskt helt underbart.

 

3. VPN-tjänster

Om du vill få det mesta ut av streamingtjänsterna ovan kan du använda dig av VPN. Då kan du lura dom att du sitter i t.ex. USA eller England och så får du tillgång till ett helt annat utbud. Fusk? Varför? Du betalar ju ändå för tjänsterna och dessutom lika mycket som de gör i andra länder. Fast här får du mycket sämre utbud.

 

4. Alec Baldwin

Alec Baldwin har inte bara alla Rust-stämningarna att ta hand om. Han blir stämd hit och dit. Ett hemskt humör och narcissism går inte ihop. Nyligen blev han stämd på 15 miljoner dollar av en familj på grund av deras avlidna son som var marinsoldat. Nyligen, bara för några dagar sedan gjorde han upp med ett miljonskadestånd i ett fall från 2018 där han erkände misshandel på en parkeringsplats. Han dömdes till bl.a. till anger management. Men det känns som ständigt återkommande incidenter pg.a. av ett personlighetsdrag hos Baldwin som han haft i hela sitt liv. Som tyvärr i slutet av förra året fick dödlig utgång.

 

5. Covid 19

Vi närmar oss slutet av Pandemin enligt FHM. Snart är det hela över med restriktioner och du kan få gå på bio igen. Vilken film ska du se? Skriv i kommentarerna om du vet det redan nu!

 

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print