Den 21 Oktober på en filminspelningsplats i New Mexico riktade Alec Baldwin en skarpladdad revolver rakt mot fotografen och ett dödande skott gick av. I en intervju berättar Baldwin att han inte ens tryckt av den. Men att den gick av och sköt skottet av sig själv. Det finns många sätt att ljuga när man vet att man har gjort något fel. Om man är desperat och vill rädda sitt eget skinn är det sannolikt att man försöker med alla trick man kan hitta på för att komma ifrån ansvar.

Uppriktigt sagt var den intervjun något av det mest patetiska jag sett. All Baldwin snirklar sig och skyller ifrån allt på alla andra som om han var helt omedvetande om någonting överhuvudtaget. Oavsett om allt det han själv hävdat, inklusive självmotsägelser, så var Baldwin ändå producent och ansvarig för arbetsmiljön och att inspelningen följde säkerhetsföreskrifter. Det hade redan varit klagomål på säkerheten och fyra personer hade slutat. I samband med detta skickade de ut ett mejl som förklarar deras oro över säkerheten. Inspelningen var slimmad ekonomiskt och filmarbetarna utnyttjades hårt under inspelningen. Även den som var ansvarig för att hålla koll på vapnen hade fått en till roll som hon skulle göra samtidigt. Så oavsett hur det egentligen gick till så kommer Baldwin att få sitta av ett hyfsat bra fängelsestraff. Om systemet fungerar som det ska. Vilket man så klart kan tvivla över. Men jag skulle ändå gissa att han kommer att få ett ganska rejält straff.

Hursomhelst, istället för att återge eller översätta de vanliga artiklarna som du själv kan googla upp om du vill ha mera bakgrund så har kan tagit fram och sammanställt ett annat material.  Jag har jag studerat en hel del intervjuer, material och olika personer som går igenom Baldwins uttalanden på olika sätt. Här har vag valt ut några av många videor jag sett, videor som är intressanta i det avseendet att de visar tydligt och avslöjar hur Baldwin faktiskt ljuger. Man brukar ju säga att ingen är skyldig innan man bevisat att någon är skyldig. I det här fallet överbevisar den skyldige sig själv att han faktiskt är det.

Först ut är en video som visar den revolver som användes på inspelningen och går igenom hur den fungerar tekniskt. Här förklaras att Baldwin inte kan ha gjort som han sade, att det är tekniskt omöjligt. Alltså är det helt klart utan tvivel att All Baldwin ljuger, vilket så klart alla smarta personer redan förstått. Men här förklaras alltså varför han inte har gjort som han hävdat och varför inte pistolen kan ha fyrat av sig själv:

 

 

Därefter en “advokatkanal”, en utbildad jurist och auktoriserad advokat, som går igenom Alec Baldwins videointervju och går igenom Baldwins retorik där Baldwin försöker bortförklara och skjuta ifrån sig sitt ansvar. Samt hur Baldwin visar att han ljuger genom att säga emot sig själv:

 

 

De här videorna är mer underhållande än saklig, men rätt intressanta. Det är en kanal där fyra personer ger igenom olika personers kroppsspråk och förklarar varför de reagerar på ett speciellt sätt och vad deras beteende kan betyda. So, det är mer underhållning än seriöst. Ibland tycker jag att de moraliserar för mycket och går för mycket ifrån det där med kroppsspråket och försöker leka psykologer. Men tillsammans med videon ovan får man en ganska bra bild av hur Baldwin förklarar sig. Den första videon går igenom Baldwins reaktioner alldeles efter händelsen. Den andra videon analyserar den längre intervjun, densamma som ovan.

 

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print