Hugo Cabret (2011), eller faktiskt bara “Hugo” som den heter i original är Martin Scorseses hyllning till filmen och filmhistorien. Alla som känner till Scorsese vet att den här filmskaparen är en sann filmälskare och kan allt som är värt att veta om filmen, dess historia och en massa till. Hugo bygger också på verkliga händelser. Pojken Hugo förlorar sin pappa som är klockmakare och som hemlös bosätter han sig i en klocka på Paris tågstation. Där träffar han snart Isabelle och en gammal sur gubbe som säljer leksaker.

Hugo är en familjefilm, tänkt för att passa barn, lite äldre barn och även vuxna. Trots den “snälla” känslan så blir den inte direkt barnslig. Det är en spännande stämning, skruvade karaktärer och de vackra miljöer. Det är en vacker film. Det är även Scorsese första film som lanserades i 3D och tekniken används väl. (Läs om Scorseses attityd mot 3D här.) Skådespelarna gör ett bra jobb och castingen är perfekt. Vi får se ett bra galleri med Ben Kingsley, Chloë Grace Moretz, Sacha Baron Cohen och Asa Butterfield i titelrollen som Hugo Cabret. Det är även speciellt att ha med Christopher Lee i en biroll.

På det hela taget gillar jag Hugo Cabaret, för bilderna, miljöerna, skådespelarna. Och som gammal film buff, och filmvetare så gillar jag så klart berättelsen. Man kanske måste gilla film och kulturhistoria för att uppskatta den helt och för att vara tillräckligt fascinerad för att ge den ett toppbetyg. Det får den av mig i vilket fall.

Betyg: 5/5

Tips: passa på att Köpa Hugo Cabret här på CDON.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print