Filmåret 1999 året gav oss Matrix, Den gröna milen och Sleepy Hollow och många fler filmer som jag störtgillar. Matrix störthyllades av ett par vänner som sett den i USA ett halvår innan den kom hit. Självklart såg jag den på bio. Som inbiten filmgalning besökte jag Göteborgs Filmfestival och såg några riktigt stora succéer där, som Ghost Dog, Allt om min Mamma och Felicias resa. Biljetter till den totalt utsålda American Beauty fick jag av en slump av en person som sålde biljetterna för att han garderat sig med två olika visningar. Jisses vilken feststämning det var och långa ovationer efter slutbilderna. Vilken succé American Beauty blev och den tog sig direkt min favorittopp och jag var nog övertygad om att den skulle förbli det…

Frågan är, hur många av alla dessa nämnda filmer kvalar in sig till topp tio? Det är hög konkurrens det här året.

>>>>Gå till listan>>>>

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print