En radiotalare (Robin Williams) med udda stil upprör och väcker upp känslor. Livet är inte alltid lätt i krigsområden och jänkarnas närvaro är inte alltid uppskattad. Good Morning Vietnam är humor, kärlek, känslor och kulturkrockar.

Jag minns att filmen kändes fräsch när den kom. Jag har till och med för mig att jag såg den på bio. Visst uppskattade jag den mycket då. Rollfiguren som Williams gestaltade kändes fräsch då och gör det fortfarande. Samtidigt känns Good Morning Vietnam lite “mjäh”, på det där sättet Larry David säger det när han inte riktigt tycker om det. Inte riktigt så starkt “mjäh” kanske, men filmen känns lite mjäkig, snäll och tillrättalagd på sedvanligt Hollywoodiesquet vis. Hela filmen känns lite blek, till och med färgerna.

Good Morning Vietnam är en helt okej film, fortfarande bra även om den inte känns lika fräsch som när den kom. Däremot känns det fel på något sätt. Vietnam ska inte kännas lättsam och glättig. Mer svärta och kompromisslöshet skulle ha gett filmen mera tyngd.

Betyg:
Robin Williams: 4/5
Filmen: 3/5

Läs även:

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print