Nu ska Stephen Kings Det, eller “It” bli långfilm. 1990 blev Kings kultbok en hyfsat utskälld miniserie med Tim Curry som Pennywise, den rödhåriga clownen med spetsade tänder.

Det nya “Det“-projektet utannonserades av filmbolaget för ett tag sedan, men då var det bara en idé. Nu finns även regissör och författare. Den som enligt rapportering får den stora äran att filma King-boken är Cary Fukunaga. Är namnet obekant? Men om jag påminner dig om hans tidigare titlar Jane Eyre och Sin nombre? Om du känner till eller har sett någon av dom så vet du att Fukanaga är en riktigt bra filmskapare och regissör med fingertoppskänsla.  

 

 

Manuset till Stephen Kings Det kommer också att skrivas av Cary Fukunaga tillsammans med Chase Palmer som tidigare i princip bara arbetat med, i och för sig, prisbelönade kortfilmer. Allt väl så långt. Det känns som om man tar Stephen King på allvar och vill göra något riktigt bra av den.

De stora frågorna är – kommer Fukanaga att kunna skapa ett ännu mera skräckinjagande clownmonster? Och vem skall egentligen få den stora äran att gestalta Pennywise? (Attans att Heath Ledger inte finns kvar hos oss) Men vi undrar naturligtvis även om man kommer att kunna hantera slutet bättre än TV-serien. Undertecknad uppskattade faktiskt första hälften av TV-serien, men den sista delen var under all kritik. Och det är svårt att få till Stephen Kings överdrivna slut i filmformat.

Vi kan även nämna att Cary Fukanaga har knutits till ett intressant TV-projekt och skall regissera en kommande produktion av HBO, “True Detectives”. Serien skall handla om ett par detektiver som jagar en seriemördare som har gäckat polisen i 17 år. … Låter som om “Det” är i görningen igen, eller? Nä, skulle inte tro det.

Och så en fråga till Filmmedias läsare: Vem skulle du vilja se i rollen som clownen Pennywise? Kommentera!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print