E.T. The Extra-Terrestrial kommer på Blu-ray med en påkostad jubileumsutgåva enligt meddelande från UP:

E.T. The Extra-Terrestrial, Oscar®-vinnande regissören Steven Spielbergs magiska äventyr firar 30-års jubileum och i samband med detta så släpper vi filmen på Blu-ray för första gången, 31 oktober. Bilden är digitalt remastrad och levererar en sex gånger skarpare upplösning än DVD, samt nytt ljud i form av 7.1 surround sound. E.T. The Extra-Terrestrial Anniversary Edition Blu-ray™ Combo Pack innehåller den restaurerade versionen från 1982, en intervju med Steven Spielberg och ”The E.T. Journals”  som innehåller ytterligare en timmes aldrig tidigare visat material från inspelningen av filmen. The Blu-ray Combo Pack innehåller även en digital kopia av filmen, inklusive en dubbad version, vilket ger fansen möjligheten att njuta av filmen var som helst, när som helst, på en passande plattform.

1982 blev E.T. The Extra-Terrestrial årets största blockbuster och gick upp på biograf-topplistorna världen över som nummer ett. Även idag så fortsätterE.T. The Extra-Terrestrial att vara en av de mest framgångsrika och älskade filmerna genom tiderna. Den nominerades till 9 Oscar®, bland annat; Bästa film, Bästa regi, Bästa fotografi, Bästa manus och Bästa klippning. Filmen vann fyra statyetter för Bästa specialeffekter, Bästa ljudeffekter, Bästa ljud och Bästa musik för John Williams (Hajen) minnesvärda filmmusik. Den oförglömliga skådespelar-ensemblen bestod av den bedårande Drew Barrymore (He’s Just Not That Into You, Charlie’s Angels), Henry Thomas (Dear JohnLegends of the Fall), Dee Wallace (10, Sons and Daughters) och Peter Coyote (Law & Order: LA, Jagged Edge).

“När E.T. The Extra-Terrestrial hade premiär 1982, så fångade den fantasin hos både unga och gamla på ett sätt som ingen film hade gjort tidigare,” säger Craig Kornblau, President för Universal Studios Home Entertainment. “Ett globalt kulturfenomen  – och dåtidens största box-office blockbuster – E.T. lockade fram barnet i oss alla. Det glädjer oss att publiken nu kan uppleva filmen i den fantastiska kvalité som Blu-rayTM innebär ”. “

E.T. är en av filmhistoriens största filmsagor, inget snack om saken. Vad jag inte gillar är digitaliseringen av E.T. som faktiskt får E.T. att se mindre verklig ut. Dessutom är den dubbade versionen enligt egen mening onödig. Det är inte en film för de yngsta.

Men Blu-rayutgåvan av E.T. är i vilket fall fullpackad av extramaterial:

 • The E.T. Journals: Den här helt nya bonusfilmen låter oss uppleva skapandet av filmen, dag för dag, genom aldrig tidigare visat material filmat från Oscar ®-vinnande filmfotografen John Toll.  Filmen ger tittaren en chans att följa med på inspelningen och uppleva hur magiskt det var att spela inE.T.
 • Steven Spielberg & E.T.: En helt ny intervju med Steven Spielberg där han reflekterar över filmen och diskuterar hur det var att arbeta med barn samt ger oss sin övergripande och nutida syn på E.T.
 • Deleted Scenes
 • A Look Back: Intervjuer med Steven Spielberg, skådespelarna, och andra som varit centralt involverade i skapandet av filmen ger en insiders inblick i den kreativa processen.
 • The E.T. Reunion: Skådespelare och filmskapare återförenas för att diskutera filmen och dess betydelse.
 • The Evolution and Creation of E.T.: Från idé till manus och från casting till filmskapande.
 • The Music of E.T.:A Discussion with John Williams: Intervjuer och filmklipp  med John Williams och Steven Spielberg.
 • The 20th Anniversary Premiere: Kompositören John Williams spelar filmmusiken E.T. live på Shrine Auditorium inför re-release premiären avE.T.
 • Original Theatrical Trailer

LÄS ÄVEN:
Om den påkostade renoveringen av Hajen

Dela med dig!
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
 • Print