Hajen kommer på Blu-ray

Nedan har du en trevlig och faktiskt riktigt innehållsrik mini-dokumentär om restaurationen av Hajen, eller Jaws, alltså Steven Spielbergs mästerverk och rysarklassiker från 1975. Man har gjort ett otroligt detaljerat jobb för releasen som ingår i en serie av 13 filmklassiker som Universal Studios ger ut för att fira bolagets 100-årsjubileum.  Filmen skall finnas i de svenska butikshyllorna på Blu-ray och Combo-pack den 22 augusti i år.

Restaurationsarbetet av Hajen har utgått från originalfilmen och innebär bland annat att man har retuschersa bort skador digitalt, och förbättrat färgerna, både för att återställa och förbättra färgkvalitén, men också att man med färg-och ljusbearbetning gjort övergångar mellan klipp mjukare. En “klaff-förbättring” skulle man kunna kalla det. Sådant gör man alltid nu för tiden med efterarbete och färgsättning, men tidigare hade man inte alls samma. Resultatet är en helt ny bildkvalitet, och filmen ser bättre ut än någonsin tidigare. Se videon efter “hoppet” där bland annat Steven Spielberg diskuterar arbete, och läs mer om vad Blu-ray-utgåvan egentligen innehåller för läckerheter!   

 

 

[youtube]hLWvXaeDzwU[/youtube]

 

[youtube]AAMh9oiZCZw[/youtube]

 

Hajen Blu-ray, innehåll:

The Shark is Still Working (Blu-ray™ Exclusive): An all-new feature-length documentary on the legacy of the film and its influence on popular culture. Narrated by Roy Scheider and featuring never-before-seen footage, this documentary features new interviews with Steven Spielberg, Richard Dreyfuss, Peter Benchley, Richard Zanuck, David Brown, and many more.

The Making of JAWS: A two-hour documentary featuring interviews with key cast and crew.

From the Set: An insider’s look at life on the set of JAWS, featuring an interview with Steven Spielberg.

Deleted Scenes and Outtakes

JAWS Archives: Take a peek inside the JAWS archives, including storyboards, production photos and marketing materials, as well as a special segment on the JAWS phenomenon.

Original Theatrical Trailer

Digital Copy: Viewers can redeem a digital version of the full-length movie from a choice of retail partners to watch on an array of electronic and portable devices.

…………..

Läs pressmeddelande här

Tack till Collider (källa) som gjorde att vi fick upp ögonen för mini-dokumentären.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print