Hmm, om vi ska tro Jens Peterson så blir Chinese Zodiac Jackie Chans sista actionfilm. Man har redan spelat in alla scener. Tur var väl det. Annars kunde inte Jens få briljera med en kort intervju i Cannes med den legendariske Kung Fu-stjärnan.  

 

Jackie Chans stora internationella genombrott var Rumble in the Bronx. Efter det har han försökt göra andra roller än tidigare och blir erkänd som riktig skådis. Jackie säger:

”- Jag ville visa att jag var Asiens Robert De Niro, säger Jackie Chan. Därför gjorde jag filmer som ”Karate kid”, ”Jorden runt på 80 dagar” och ”The spy next door”. Men nu vill jag visa hur riktig Jackie Chan-action ser ut.”

Och han vill försäkra Jens att om han gör riktig action så är det tufft av bara attan:

– Att göra Jackie Chan-action är väldigt jobbigt. Att spela Batman eller Superman eller Spider-Man är lätt. Men min form av action är hård.

Visst, vi vet. Jackie Chan försökte alltid slå ihjäl sig i sina Hong Kong-filmer. Trots tappra försök lyckades han inget vidare. Visst, en massa brutna ben och revben har det blivut genom åren. Även brännskador och några försök att efterlikna sin Stuntman-hjälte Buster Keaton med skallfrakturer och medvetslöst tillstånd. Han bröt förvisso inte nacken som sin idol, men en plåtbit för att hålla ihop skallen blev det i allafall. Så visst är det tufft att vara Jackie Chan.

Men än så länge kan varken Jens eller Jackie övertyga oss att vi får se ”riktig” Jackie Chan-action i Chinese Zodiac med egna farliga stunts. Är en internationell mainstream-publik verkligen redo för det? Vi kräver förvisso inte att han ska lyckas att slå ihjäl sig den här gången, men en riktig skada med äkta frakturer är i sådana fall nästan ett måste.

Chinese Zodiac handlar om jakten på försvunna konstskatter och har världspremiär den 12.12.12, väldigt passande eftersom den kinesiska zodiaken har 12 djur. Förmodligen får vi se den först på DVD/Blu-ray. Det blir alltså enligt Jens den sista riktiga actionfilmen som Jackie Chan gör. Men vi får säkert se mycket mer av honom, exempelvis Karate Kid 2, 3, 4, och kanske även 5. (Karate Kid är ju enligt Jackie inte en vanlig actionfilm, utan en finare film där han får briljera som skådespelare.)

Vill du i väntan på Chinese Zodiac se alla hemska olyckor som Jackie Chan varit med om kan du se dom hos oss här hos FilmMedia, i alla fall: Jackie Chans tio värsta olyckor.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print