“Work without joy is slavery, and a life without happiness is meaningless…”

Det är sällan vi får se kortfilmer från Hong Kong. Men här är i vilket fall en animerad sådan från 2005. Den har fått flera priser och internationell uppmärksamhet.

Själv tycker jag att det är en storartad liten film, trots det anspråkslösa utseendet. Jag tycker verkligen om atmosfären,det varierade tempot, musiken, den svarta humorn och de experimentella inslagen. Den är både mycket kreativ och har en helgjuten form.

“Work without joy is slavery, and life without happiness is meaningless…” Det är från en youtube-kommentar till filmen. Den handlar helt enkelt om att leva med ett mycket arbetsamt och glädjelöst jobb. Mer behöver knappast sägas.

[youtube]3ZdIje6dyYQ[/youtube]

Läs även:

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print