Nya TV-Serier 2012

Nya TV-Serier 2012

Ett nytt år betyder att juluppehållet nästan är över. Efter julfilm, Kalle Anka och mycket annat som vi redan sett ett flertal gånger är det nu äntligen dags för lite nytt. Nya serier fulla av spänning och glädje ska hjälpa oss genom vintermörkret  och fram till sommarens repriser. Den nya säsongen är i startgroparna och jag tänkte passa på att presentera några av de amerikanska nykomlingarna som ny skribent här på Filmmedia.     

 

Luck. Pilotavsnittet sändes även det i början av december, men nästa avsnitt kommer inte förens den 5 februari. I centrum av serien finns hästkapplöpningsbanan och vi får följa karaktärerna som på något sätt är knutna till just denna plats. I rollerna får vi se Dustin Hoffman, Nick Nolte och ett flertal andra kända ansikten. Manuset kommer från David Milch som även skrev manuset till Deadwood. Drama och spänning väntas så missa inte Luck. TV-serien sänds på HBO men har Sverigepremiär den 4 mars på Canal +. Se Luck trailern här.

The Firm är baserad på John Grishams roman med samma namn. Om du har läst boken eller sett filmen med Tom Cruise som Mitchell McDeere, så har du bakgrundshistorien till serien.  Efter 10 år i vittnesskyddsprogrammet startar nu familjen McDeere upp sitt nya liv. Men faran visar sig inte vara över utan snarare närmre än någon  kan ana.  The firm är ett actiondrama med advokater som har start den 8 januari på NBC. Den kommer att sändas på TV3 under våren. Se The Firm trailern här.

Alcatraz, en ny tuff thriller-Science Fiction från Fox. Här kan vi se Sam Neil, en av mina personliga favoriter, Jorge Garcia från Lost och ett flertal andra skådespelare som känns igen från andra serier. Vill du ha sanningen bakom Alcatraz berättad för dig av skaparen till serier som Fringe och Lost? Den 16 januari har Alcatraz premiär med ett dubbelavsnitt. Se Alcatraz trailern här.

Touch är ett nytt spänningsdrama av skaparen till Heroes. Den handlar om en autistisk pojke som kan se in i framtiden. Det var allt jag behövde veta för att jag skulle börja längta tills premiären den 25 januari. Att sedan Kiefer Sutherland spelar pojkens pappa kan knappas göra serien sämre. Serien kommer att sändas på Fox. Efter den stora publikmagneten 24 kunde TV4 inte motstå ännu en K. Sutherland serie så i vår kommer man kunna se även denna serie på svensk tv. Se Touch trailern här.

Smash sägs vara en vuxenvariant av Glee, men kan detta verkligen stämma? Smash handlar om dramat vid sidan om scenen när en grupp ska sätta upp musikalen om Marilyn Monroes liv. Har premiär i februari på NBC. Kommer att sändas på TV3 senare i vår. Se Smash trailern här.

The River, en ny serie på ABC. Trailern visar spänning och gör mig nyfiken. En skräckis i Amazonas djungeln är precis vad vi behöver i vintermörkret. Den enda nackdelen är att vi måste vänta tills februari innan första avsnittet sänds. The River kommer att visas på Kanal 5 senare i vår. Se The River trailern här.

Vissa serier har redan haft premiär, vi är ju ändå snart halvvägs igenom januari. Tyvärr är det väl så att den som väntar på något bra måste vänta längre.

Work It visades den 3 januari och är en halvtimmeskomedi om två arbetslösa män som klär ut sig som kvinnor för att kunna få ett jobb. Jag skulle bli förvånad om denna höll i sig. Vågar du ge den en chans så sänds den på ABC. Se Work It trailern här.

Jane By Design sändes också den 3 januari fast på ABC Family. En tonårsflicka (Jane) bor ensam med sin äldre bror efter deras far avlidit. Utan pengar riskar de tvingas att sälja huset, men av ett misstag blir Jane anställd på ett modehus och plötsligt måste hon hantera både skola och arbete samtidigt. En lättsam komedi, men har ett flertal likheter med Ugly Betty. Se Jane by Design trailern här.

2012 har sina guldkorn och de kommer vara med oss under vintermörkret och med spänning och glädje, tills sommaren står runt hörnet. Vilken TV-serie ser du fram emot mest under våren? Självklart vill jag också veta vad du tycker om de olika serierna!

Andra TV-serier som har Sverigepremiär är: Game of thrones och The shadow lines kommer att sändas på SVT under våren. Andra som vårdebuterar är The new girl på TV4 och Once upon a time på Kanal 5.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print