För omkring ett år sedan skrev vi  om att Steven Spielberg erbjöds Harry Potter. Vi berättade om hur Alan Horn diskuterade möjligheterna med Steven Spielberg att göra en adaption av filmerna och hur Spielberg framställde sin vision. Det framgår av det förra inlägget, i alla fall enligt vad Horn säger, att det var Horn själv som valde att inte anlita Spielberg. På senare tid har Spielberg uttalat sig om varför, enligt han själv, valde att inte göra Harry Potter. Jo, han säger alltså att det var hans val. Vad ska man tro egentligen? Men läs vidare, hans förklaring är rätt intressant…    

 

I det tidigare inlägget kan du läsa att Spielberg ville göra en animerad film och slå samman böckerna. Ja, ungefär som han gjorde med Tintin. Men det här var inte vad Horn hade för vision. Vad Spielberg har sagt på senaste tiden är att han avstod för att det skulle vara för lätt, att det inte skulle vara någon utmaning. Eftersom det skulle bli en given succé skulle det vara som om man bara håvade ner pengarna i fickan:

“I just felt that I wasn’t ready to make an all-kids movie and my kids thought I was crazy. And the books were by that time popular, so when I dropped out, I knew it was going to be a phenomenon!”

“I purposely didn’t do the Harry Potter movie because for me, that was shooting ducks in a barrel. It’s just a slam dunk. It’s just like withdrawing a billion dollars and putting it into your personal bank accounts. There’s no challenge.”

Spielberg arbetade med filmen i fem, sex månader för att sedan lägga av. Vi vet inte vem som valde att avbryta samarbetet. Men med tanke på hur filmerna blev till slut, så var det väl ändå tur att steven Spielberg och Alan Horn gick skilda vägar?

Källor: Cinema Blend och Digital Spy

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print