Det händer mycket hos Filmmedia och mer är på gång – var så säker! (har du upptäck sidan med sammanställningen innehållande bra filmtips?)

Ett nytt och återkommande inslag hos Filmmedia är att berätta lite om vad som händer i filmbloggosfären hos vänbloggar. Själv har jag tyvärr inte tid att kommentera inlägg hos mina vänner så mycket jag skulle önska, men jag följer en hel del och kommer här att lyfta fram lite olika bloggar och länka till dom, beroende på vad som händer i filmbloggosfären.

Just nu verkar det som att det är ett litet David Lynch/Twin Peaks-rally på gång. Det är riktigt intressanta och tänkvärda inlägg. Häng kvar efter “Hoppet” så får du läsa mer om nyutgåvor på DVD/Blu-ray, om karaktärer och symboler och naturligtvis lite recensioner! Dessutom blir det en kort blänkare om årets Halloween-skräckrace!

 

BlueRoseCase hämtar mycket av sin inspiration till både innehåll och bloggdesign från David Lynch och Twin Peaks. De senaste 3 inläggen handlar alla om Twin Peaks och är mycket intressanta och tänkvärda. Ett handlar om symbolerna i serien och ett annat om karaktärerna. Filmbloggar utgår ju ofta och i regel från recensioner och därför är dessa inlägg inte bara bra, utan även friska fläktar i filmbloggosfären.

Plox brukar utgå från sitt eget filmsamlande, som ofta imponerar, men en del recensioner blir det också. Plox verkar ha stenkoll på allt som kommer ut på DVD/Blu-ray och delar också gärna med sig av sina kunskaper. I denna blogg kan du läsa om nya utgåvorna av Mulholland Drive Special Edition och Lost Highway, samt en receension av The Straight Story.

Hos Addepladde kan du hitta en recension av Twin Peaks: Fire Walk With Me, en film som både blivit hatad och älskad och omdebatterad.

Är du intresserad av min egen utvärdering och genomgång av TV-serien Twin Peaks så hittar du den här: Twin Peaks.

För övrigt får du gärna tipsa om allt du skrivit om David Lynch och hans filmer och länka till dom i kommentarerna. Har jag glömt någon som skrivit om David Lynch på senaste tiden får du också gärna säga det.

Jag kan också i all hast upplysa om att flera filmsidor hade ett sedvanligt (men ovanligt intressant) skräckfilmsrally under Halloweentider. Fiffis Filmtajm och Filmitch har dessutom samarbetat och samkört i år. Är du intresserad av äldre film kan du gå in bland välskrivna texter och botanisera bland hos Rörliga bilder och Tryckta Ord bland en del klassiska skräckfilmer.

Är det något särskilt du tycker att vi borde lyfta fram kommande vecka? Gör gärna en anteckning åt oss i kommentarerna!

TIPS! Läs även:

David Lynchs 5 finaste demoner

Twin Peaks

Ny ‘Dune’ – hög prioritet för Paramount

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print