Walt Disney har ett säreget men enligt somliga smått genial utgivningstaktik. De låter sina filmer ges ut under begränsad tid för att sedan låta dom ligga gömda. Förmodligen lagras de säkert i ett säkert valv nånstans borta i landet Ingenstans.

Reuters kommer med den smått chockerande nyheten att Warner Brothers gör en Walt Disney och Alla Harry Potter-filmer kommer att trollas bort från försäljning den 29:e december. Och hör och häpna – detta gäller även Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 som ges ut på DVD den 16:e november!

 

Samma dag, den 16:e november kommer också en samlingsbox med alla 8 filmerna. Den skall naturligtvis också sedan bort från försäljning. Bolaget ger verkligen inte Harry Potter-fansen lång tid på sig att införskaffa den sista filmen och boxen.

När filmerna ges ut igen och på vilket sätt är en av de stora frågorna. Men vi vet sedan tidigare – läs här! – att filmerna, i alla fall de sista kommer att konverteras till 3D, vilket var ursprungstanken med Deadly Hallows 1 och 2.

Reuters rapporterar för amerikansk marknad. Huruvida det samma stämmer överens med Europa och Sverige är något som Filmmedia skall försöka ta reda på – Stay tuned – fortsättning följer!

Update: Se kommentarer

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print