En av de filmer på gång som kommit lite i skymundan är Vincenzo Natalis filmatisering av Neuromancer, William Gibsons kultförklarade cyberpunksroman, ett litterärt verk som definierade en ny genre(!).

Det finns en del att rapportera, både mycket bra och lite dåliga. Men det ser lovande ut. Om filmen kan bli av ser Neuromancer ut att kunna bli riktigt, riktigt bra – kanske t.o.m. den filmatisering som fansen hoppats på under decennier. Läs hela rapporten efter “hoppet”: 

Först och främst har Splice-regissören Vincenzo Natali träffat William Gibson. Natali rapporterar att Gibson har synat manuset och denna skall ha sagt att det är en av de bästa adaptioner han sett. Det mest lovande i kråksången är att Natali inte alls tänker göra en mainstreamversion. Han hävdar att romanen inte alls är mainstream och att han vill behålla bokens kvalitéer:

“I think the reason that William Gibson has been so supportive of me doing it is that he knows the film won’t be homogenised. … There’s something inherently not mainstream about it, and I want to preserve that. It will be a much bigger film than I’ve made before, and I would hope that it makes a reasonable amount of money, but I don’t think of it as a blockbuster, or even a genre movie per se.”

Natali siktar alltså mer på att göra boken rättvisa än att fixa till en riktig blockbuster. Detta är förvisso riktigt glädjande. Men problemet är att det är svårt att få fram pengar till en bra budget. Finansieringen är med andra ord inte säkerställd. Men Natali har hopp. Det finns kommersiella aspekter som bör locka producenter:

“it should in some way step outside any particular genre, or at least outside the expectations we have for a science-fiction film. It should be something new. It’s absolutely a commercial movie, and everyone’s been responding to it as a film that could potentially be successful, but if we were to make it with a big studio I’d be afraid of having those edges rounded off. If we can somehow independently raise $60m, then I’ll be operating with total freedom, and that’s exciting…”

Vad säger du? Håller du tummarna lika hårt som jag för att Vincenzo Natali skall få igenom det han vill? – Att skapa en genuin adaption av Neuromancer utan att klåfingriga producenter skall få stöka till manuset?

Läs mer hos (källa): Empire Online

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print