Det har gått fem år sedan Miranda July skrev in sig i filmhistorien (nåja, åtminstone i min) med Me and You and Everyone We Know. Sedan dess har hon hunnit med några trevliga kortfilmer (bland annat denna) och diverse konstprojekt. Men nu är det äntligen dags för hennes andra långfilm att se världens ljus. The Future heter den, och kommer visas på filmfestivalen i Sundance – även känd som indiefilmernas Mekka – i slutet av januari, samt i Berlins dito en månad senare.

The Future handlar om Sophie och Jason, ett par i 30-årsåldern som bestämmer sig för att ta hand om en gatukatt, ett val som kommer att förändra deras liv i grunden. Riktigt hur de förändras är ännu oklart, men rykten talar om förflyttningar genom både tid och rum (därav The Future, alltså). Precis som i Me and You spelar July själv huvudrollen, medan övriga skådespelare är ganska okända. Hamish Linklater (som inte är släkt med Richard) porträtterar pojkvännen Jason och David Warshofsky, en typisk birollsskådis som medverkat i mängder av stora tv-serier, spelar en äldre man som Sophie intresserar sig för.

Originalmusiken är komponerad av Jon Brion, mest känd för det drömska ljudspåret till Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Borde passa historien som hand i handsken.

Någon trailer har inte synts till på än, men Filmmedia lovar att hålla utkik. Premiärdatum för Sverige är inte satt än, men räkna inte med att den kommer till vårt lilla land innan hösten. Håll ut!
Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print