IMDb har lagt upp listan över 2011 års Golden Globe-nomineringar!

I bästa film-klassen är fem ganska så olika filmer nominerade: Black Swan, The Fighter, Inception, The King’s Speech och The Social Network. Samma fem filmers regissörer är nominerade till priset för bästa regi.

Åtminstone någon skådis från The King’s Speech torde plocka hem en glob för där duggar nomineringarna tätt (jag tror, som sagt, på Colin Firth). Halle Berry är nog extra glad eftersom hon gör comeback på de stora galorna med sin nominering för bästa kvinnliga huvudroll i Frankie and Alice. Hon måste dock försvara den mot kritikerfavoriter som Jennifer Lawrence och Natalie Portman.

Johnny Depp har lyckats med konststycket att bli nominerad två gånger i samma klass – Best Performance by an Actor in a Motion Picture: Musical or Comedy – för sina roller i Alice in Wonderland och The Tourist. I motsvarande klass för skådespelerskor får unga Emma Stone tävla mot veteranerna Annette Bening, Julianne Moore, Anne Hathaway och Annette Bening.

Christopher Nolan och Aaron Sorkin är föga överraskande nominerade till priset för bästa manus.

Lite mer överraskande är kanske att zombierna hasar in i finrummet med en tevedramanominering för The Walking Dead .

Hela listan finns här! Galan hålls 16:e januari 2011.

Läs mer: En recension av The King’s Speech.

Besök även Saras blogg Glory Box!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print