Ett projekt som Steven Spielberg har varit intresserad av är Robocalypse, baserad på boken med samma namn och handlar om ett robotuppror. Författaren Daniel H. Wilson är ingenjör och forskare i robotteknik Romanen.

Nu verkar flera av Spielbergs projekt verkar stå stilla. Det har varken hänt mycket med filmen om Abraham Lincoln eller krigsfilmen War Horse. Eftersom Spielberg har stort intresse för filmen och satt Drew Goddard (medförfattare till Cloverfield) för att skriva manus, spekulerar nu Hollywood News att just Robocalypse mycket väl kan bli Spielbergs nästa film.

Själv är jag tveksam till att just Robocalypse skulle bli Spielbergs nästa projekt. Just nu är Spielberg i full gång med Real Steel, som ju också är en robotfilm och handlar om “robotboxning” (Läs mer om filmen Real Steel här!) Att Spielberg skulle komma med två robotfilmer på raken, eller bara med ett par års mellanrum håller jag inte alls som särskilt troligt. Spielberg är ju också den som varierar sig rätt kraftigt gällande både stil och genrer. Jag skulle tippa på att om Robocalypse blir film så blir det först år 2014, eller allra tidigast 2013.

Nåja, vi får väl se om jag får rätt eller inte. Men just nu har Spielberg väldigt mycket på gång. Det är bland annat Tintin, Interstellar, Indy 5 och så produktionen av TV-serien Talisman som han håller ett vakande öga över. Så även om Robocalypse verkar nära, så kan den filmen ändå vara rätt så långt borta.

LÄS ÄVEN:

Indiana Jones 5 – Till Bermudatriangeln i nästa Indy?

Filmer 2011 – Försmak

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print