OBS NYTT! LÄS ÄVEN: Toppfilmer 2011: 65 mest efterlängtade filmerna 2011!

Filmåret 2010 är i full gång och en hel del riktiga pärlor väntar. Men jag undrar inte om filmåret 2011 kommer att bli minst lika bra.

De 5 mest sökta filmerna på IMDB just nu är som följer nedan (Titlarna är länkade till deras respektive sida på IMDB):

The Twilight Saga: Breaking Dawn (2011)

Den fjärde boken i Twilightsagan lär vara ett konstigt verk i bokserien som bara blir sämre och sämre enligt både fans och recensenter. Hur det komemr sig att hypen runt filmerna blivit så enorm undrar jag allt.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Det finns mycket att läsa om Pirates of the Caribbean 4 här på filmbloggen. Det hela kan bäst beskrivas som en kapplöpning mellan Jack Sparrow och Captain Blackbeard om att hitta Ungdomens källa.

The First Avenger: Captain America (2011)

Har inte läst mycket om Captain America, men en sköld är ett coolt vapen för en superhjälte.  Tyvärr är detta ännu en tjatig “origin story”, alltså hur Steve Rogers blir Captain America. Önskar ett de kunde tona ner bakgrundsberättelserna och hitta på mer originella, eller leta upp något riktigt favoritavsnitt bland fansen.

Transformers 3 (2011)

Hur man vågar göra ännu en uppföljare övergår mitt förstånd. Första transformers var en utdragen gäspning och den andra, en bokstavlig katastrof. Och varför så många verkar se fram emot filmen är också märkligt.

Thor (2011)

Ännu en superhjältefilm och origin story. Hmm…

____________________________________

Reflektioner…

Faktiskt finns en annan film som egentligen ligger på fjärde plats, och det är Christopher Nolans Untitled Batman Project (2011). Projectet Batman 3 var något som Nolan hade tänkt att skjuta på framtiden och skulle ha dröjt många år, om det hade blivit så. Men pressen blev för stor. Nu är en tredje film på gång. Dock kommer den (som jag argumenterar för här: Batman 3 knappast klar till 2011) helt säkert inte alls att bli färdig till 2011. Det följande året, här 2011, är IMDBs default om inget annat år finns. När filmen blir färdig är inte klart. Förmodligen till 2012.

De fem listade filmerna säger säkert mer om IMDBs användare än om själva filmerna. Det är unga användare som söker filmer och betygsätter, vilket även märks på IMDBs top 250, som dock har förbättrats rejält det senaste året.

Andra filmer som är på gång är Spielbergs och Jacksons samprojekt The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, vilken jag finner betydligt mer intressant än de nämnda. Dessutom kan du se fram emot också mer intressanta filmer som Pride and Prejudice and Zombies, med Natalie Portman, och Tim Burton’s  Frankenweenie

Dessutom kommer Puss in Boots, spinn-off på Shrek-filmerna, National Treasure 3, Castlevania baserad på TV-spelsserien och för att nämna ytterligare superhjältar: X-Men: First Class.

Den sistnämnda befinner sig fortfarande på ett så tidigt stadium att det inte är säkert att filmen blir färdig till 2011. En annan film vi hade hoppats på men skjuts upp på nytt var ju The Hobbit: Del 1.

Har jag glömt att nämna någon viktig film så välkommen att kommentera.

D R-L
/FilmMedia-Filmblogg

Läs även: Toppfilmer 2011: 65 mest efterlängtade filmerna 2011!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print