Satoshi Kon är död. Animélegenden blev 47 år gammal. Nyheten om att Satoshi Kon funnits död i Tokyo spreds först via twitter från en kollega, Yasuhiro Takeda och har bekräftats av Studio Madhouse. Detaljer om Kons dös har ännu inte offentliggjorts. Var så säker på att vi återkommer så snart vi fått veta mera.

Satoshi Kon skapade moderna klassiker inom  Animé, alltfrån den svarta thrillern om schizofreni, Perfect Blue, till Tokyo Godfathers och den största internationella succén, Paprika. Det senaste projektet som var på gång är en film med namn The Dreaming Machine, som beskrivs som en robot-Sci Fi. Kons filmer präglades av en vuxen ton, ofta mörka, dystra stämningar med inslag av surrealism och drömmar.

Se nedan en intervju med Satoshi Kon om Pefect Blue:
[youtube]lORrXq-veSQ[/youtube]

Nej det här var inte kul, fy fan. Att den vid sidan om Miyazaki ledande och mest begåvade Animéskaparen skulle gå bort vid så tidig ålder känns minst sagt overkligt. Satoshi Kon var japans animatör nummer två, och den ledande för en mer vuxen publik. Som sagt, jag återkommer så snart jag vet mer och har hämtat mig från chocken. :no:   :no:   RIP!

LÄS ÄVEN:

Satoshi Kon förlorade kampen mot cancern

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print