Dumma Mej 4 som hade biopremiär onsdag 3 juli i Sverige har redan slagit rekord och är den film som lockat överlägset flest biobesökare till biograferna på sin premiärhelg under 2024. Förutom Frost 2 som hade biopremiär på juldagen 2019, hade Dumma Mej 4 den största biopremiären för en animerad film någonsin i Sverige.

Under öppningshelgen var det hela 152 672 personer som valde att se Dumma Mej 4 i Sverige och det blev den andra animerade filmen någonsin att spela in över 20 miljoner kronor på biopremiären. Filmen går därmed raka vägen in som etta på biotoppen. Filmens extraordinära framgång denna helg är ett bevis på den bestående populariteten för Dumma Mej och Minionerna, som fångat publiken över hela världen sedan den första filmen debuterade 2010.

Dumma Mej & Minion-filmerna är världens största filmfranchise för familjer, och filmerna gör ständigt över 600 000 biobesök i Sverige.

Kommentar:
Jag såg den faktiskt själv på premiären med min son utan att jag visste att den hade premiär då. Grabben tjatade på mig att vi måste gå på bio och jag bara fick syn på den att den gick då. Kanske inte så konstigt att den gick bra när det inte går så mycket familjevänliga filmer och inga bra animerade. Grabben gav den sju av tio, men tyvärr tyckte jag inte så mycket om den. Upplevde den som så himla överdriven, uppskruvad och avsiktlig. Ett par scener var roliga, men annars var jag ganska distanserad. Själv ger jag den en fyra eller femma av tio möjliga stjärnor.

”Det är fantastiskt för oss på UIP att ta Dumma Mej 4 till biograferna och efter fem filmer (inklusive två Minioner-filmer) ha den största filmen hittills.

Detta bevisar bara att fler än någonsin vill se de bästa filmerna tillsammans på bio!säger Rikard Eriksson, Säljchef för UIP Sverige.

DUMMA MEJ 4 GÅR NU PÅ BIO


I den första Dumma Mej-filmen på sju år, återvänder Gru, världens favoritsuperskurk som blev Anti-Villain League-agent, till en ny och spännande era av minion-galenskap i Illuminations Dumma Mej 4.

Efter 2022-sommarens blockbuster-succé Illumination’s Minioner: Berättelsen om Gru, som spelade in nästan 1 miljard dollar världen över, börjar nu ett nytt kapitel i historiens största globala animerade franchise med Gru (Oscar®-nominerade Steve Carrell),  Lucy (Oscar®-nominerade Kristen Wiig) och deras flickor – Margo (Miranda Cosgrove), Edith (Dana Gaier) och Agnes (Madison Polan) – samt en ny medlem i familjen, Gru Jr., som är inställd på att göra livet surt för sin pappa.

Gru möter en ny nemesis i Maxime Le Mal (Emmy-vinnaren Will Ferrell) och hans femme fatale-flickvän Valentina (Emmy-nominerade Sofia Vergara) som tvingar familjen på flykt.

Filmen innehåller nya fräscha karaktärer med röster av Joey King (Bullet Train), Emmy-vinnaren Stephen Colbert (The Late Show with Stephen Colbert) och Chloe Fineman (Saturday Night Live). Pierre Coffin återvänder som miniorernas ikoniska röster och Oscar®-nominerade Steve Coogan återvänder som Silas Ramsbottom.

Dumma Mej 4, fullpackad med non-stop-action och den välbekanta Illumination-humorn, regisseras av medskaparen till Minionerna, Oscar®-nominerade Chris Renaud (Dumma Mej, Husdjurens hemliga liv), och produceras av Illuminations visionär, grundare och VD Chris Meledandri samt av Brett Hoffman (exekutiv producent, The Super Mario Bros. Filmen och Minioner: Berättelsen om Gru). Filmen är medregisserad av Patrick Delage (animationsregissör Sing 2 och Husdjurens hemliga liv 2), och manuset är skrivet av den Emmy-vinnande skaparen av White Lotus, Mike White, och veteranförfattaren till alla Dumma Mej-filmerna, Ken Daurio.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print