Vad är ens lipödem? Detta ämne ska vi gå närmare in på så att du vet om det är just det du lider av eller inte. Det första tecknet är ju att det samlas fett och just det fettet är lite mer ömt än vanligt fett. Tex så finns det en bekant som har gått upp 30 kg på 4 år. Denna person är en kvinna och hennes knän har då svullnat av fettet. Hon kan inte ens krypa på alla fyra utan hon får då otroligt ont i just huden kring knät. Detta för att hon har ansamling av fett dvs lipödem annars hade det heller inte varit så ömt.

 

Det man kan rekommendera är så klart att man ska se över sina matvanor och undvika för mycket salt och sött. Det är också en god idé att promenera mycket. En person med lipödem kan också känna sig väldigt spänd i sina muskler och ben. Därför kan vattengymnastik vara något bra då man inte belastar kroppen så mycket.

Det finns ju så klart andra alternativ som kan gå fortare så att man orkar komma i gång med motion och mat. Maten ska man ändå se över hela tiden för de kommer underlätta dessa åkommor så klart.

 

Vad orsakar lipödem?

Det kan vara ärftligt hos många kvinnor. Det är också något som kan dyka upp när kvinnor hamnar i puberteten, graviditet och även vid klimakteriet. Därför blir det desto viktigare att se över sina kostvanor och motionsvanor så klart. Man kan få hjälp av en lymfterapeut om man har lymfödem, men inte om det har gått så långt att det har blivit lipödem. Det som då kan vara enklast är fettsugning. Om man samlar vätska i kroppen så förvandlas vätska till fett med tiden. Då fungerar heller inte några lymfterapeuter utan då är det verkligen fettsugning som gäller.

 

Estetikum experter på fettsugning

Estetikum är ett mycket seriöst klinik som hjälper till med fettsugning där man inte ens kommer åt med diet och träning. Ibland kan man verkligen vara i behov att enklare väg när man har provat allt. Du kan gå in på deras hemsida och se före och efter bilder på andra som har gjort fettsugning. Speciellt när det kommer till hals så kan det verkligen vara svårt att försöka banta bort en kalkonhals. Då är det bästa alternativet för att dessutom få stramare hud också att fettsug det helt enkelt. Estetikum har också många sorters metoder av fettsugningar. Det bästa är om du bokar in en konsultation, vilket du även kan göra på distans. Då kan du berätta om dina besvär och var på kropp eller ansikte du skulle behöva fettsug dig. Då kan de tala om vilken metod som skulle passa dig bäst. Läs på lite innan på deras hemsida så att du vet vilka frågor du sedan ska ställa dem.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print