Amber Heard erkänner att hon var våldsam mot Johnny Depp i en ljudinspelning: ‘I did not punch you, I was hitting you!’

Det kan man höra under rättegången där Johnny Depp har stämt sin före detta Amber Heard för förtal. Det här är alltså vad man kan kalla fortsättningen på, eller del två, av Johnny Depp vs Amber Heard. Efter att ha blivit utfrusen och tappat många jobb bestämde sig Depp för att slåss om sitt rykte.

Jag brukar undvika skvaller nu för tiden, det var länge sedan jag skrev om sånt som kändisar här på FilmMedia. Deras privatliv intresserad mig överhuvudtaget inte. Själv tycker jag att det är intressant att se hur så många kan vända sig emot en person. Under “Metoo”-rörelsen var det många som automatiskt tog kvinnornas parti. Det är i och för sig förståeligt. Men hur mycket känner folk till vad som ligger bakom det hela? Och är det egentligen inte så att filmbolagen blockerande Johnny Depp mer på grund av sin egen image än något annat?

Hursomhelst finns den nya rättegången att följa på YouTube. Ett klipp där just det här ljudklippet förekommer har i skrivande stund fått omkring 18,6 miljoner visningar:

 

Amber Heard skall också ha kastat en flaska mot Pirates of the Caribbean-stjärnan som gjorde att han förlorade en del av ett finger. “Det jag kände var värme och det kändes som om något droppade ner i min hand och sedan tittade jag ner och insåg att spetsen på mitt finger hade blivit avskuren. Jag tittade direkt på mitt ben som stack ut. ‘Den köttiga delen av insidan av fingret. Blodet bara rann ut och vid det laget tror jag att jag gick in i något slags, jag vet inte hur ett nervöst sammanbrott känns men det är nog det närmaste jag har varit. Ingenting var vettigt. Jag visste i mitt sinne och i mitt hjärta att det här är inte ett liv. Det här är inget liv. Ingen ska behöva gå igenom detta.

“Denna känsla av att vara mitt i något slags nervöst sammanbrott började jag skriva med mitt eget blod på väggarna, små påminnelser från vårt förflutna som i huvudsak representerade lögner hon hade berättat för mig, lögner jag hade fångat henne i.” När han tittade på en bild av sig själv på en bår, sa Depp: ‘Det är jag på akuten. Jag ser en detalj som jag hade glömt. “Fröken Heard hade tagit min cigarett ur askkoppen och stuckit ut den i mitt ansikte.”

På frågan vilket finger det var, höll Depp upp sitt högra långfinger och sa: “Det är den som ser rolig ut.” Han visade det för juryn och sa: ‘Du kan se från det första såret att alla dessa ben krossades, såg det ut.’ Depp sa att medan han var skadad skrek Heard “vitt brus i en mycket hög frekvens” åt honom och tillade: “Jag var i chock.”

Depp skall ha förts till akuten där han ljög för läkarna och sa att han krossade fingret i några dragspelsdörrar för att han “inte ville få Miss Heard i trubbel” Depp visades ett foto av fingret taget på sjukhuset som han sa var “resterna av mitt finger”. Han tog på sig sina receptbelagda solglasögon och tittade på ett foto av sig själv liggande på en bår på sjukhus. Han sa: ‘Jag ser en detalj som jag hade glömt. Miss Heard hade tagit min cigarett ur askkoppen och stuckit ut den i mitt ansikte.’

(transkription och översatt ovan från Daily Mail)

 

En bisarr historia? Den nya rättegången känns lite så, jo – bisarr. Depp berättar för övrigt mycket från sin barndom, och om sin mamma som var grym och brukade slå barnen med allehanda tillhyggen. Vad exakt annat et skall tjäna till än att väcka sympati vet jag inte. Men det ger nog en hel del sympati.

 

Jag undrar om den här historien hade visats eller skildrats på samma villkor, Depps villkor, under höjden av Metoo-rörelsen. Jag är tveksam. Då skulle alla hemska kvinnomisshandlare hängas ut i medierna och straffas. Men nu verkar det som att det är Amber Heard som framställs som monster och inte Depp.

Johnny Depp stämmer Heard på 20 miljoner dollar för förtal. Amber å andra sidan gör samtidigt en motstämning på 100 miljoner dollar för att Depp skall ha ljugit om henne. Jag vet inte riktigt vad man ska säga om allt det här, men i mina öron låter det som att det handlar om två personer som bråkar och jag tvivlar på att någon av dom borde få hela skulden.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print