FilmMedia har med omedelbar verkan stoppat Adwords/Adsense. Detta innebär att vi inte längre får intäkter genom Google-annonser. Anledningen är att vi anser att Google inskränker åsiktsfriheten. Enligt meddelande från Google kommer de att straffa alla som överhuvudtaget vidrör särskilt känsliga ämnen om Ukraina-kriget genom demonetisering. Detta innebär att de som använder sig av Googles partner-program för att tjäna pengar kommer att undvika att ställa frågor om mediers rapportering om kriget, eftersom de riskerar att då stängas av från programmet.

Eftersom FilmMedia, förutom film, fokuserar på medier i samhället och har skrivit en hel del om mediasamhället, om censur och hur medierna arbetar, kan vi inte tillåta hot och varningar från Google. Vi värnar om åsiktsfrihet och rätten att diskutera känsliga ämnen. Vi kan helt enkelt inte låta Google tjäna pengar på oss under dessa förutsättningar.

Vi återkommer till exakt hur Google uttrycker sina hot och konsekvenserna av deras formuleringar. Och varför det skadar åsiktsfriheten. Vi kommer också att skriva om, och visa exakthur medier och sociala medier idkar censur och självcensur.

Stay tuned, we’ll be back!

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print